Schrijfcafé

Het Schrijfcafé is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder Schrijfcafé heeft een eigen thema.


 

Thema Schrijfcafé Najaar 2019

Normaal schrijf je alleen een CV als je solliciteert, voor zakelijke aangelegenheden. Een overzicht waarin je je opleidingen, werkervaringen en prestaties op een rij zet. Of zoals de dichteres Szymborska het in haar gedicht 'Het schrijven van een cv' zegt:


Schrijf zo alsof je nooit met jezelf hebt gepraat
en altijd ver uit je eigen buurt bent gebleven.
Ga zwijgend voorbij aan honden, katten, vogels,
rommeltjes van vroeger, vrienden, dromen.

 

Tijdens de Schrijfcafé's van het najaar maken we van het CV een creatieve en persoonlijke schrijfvorm. We combineren feiten met fictie, grote levensgebeurtenissen met sprekende details. We schrijven een CV van mislukkingen, huisdieren, geliefdes, zomers en van onzichtbare zaken. Door een afstandelijke vorm als het CV te gebruiken voor poetische overpeinzingen, levendige herinneringen en grappige opsommingen, krijg je een verrassend contrast tussen inhoud en vorm. Zo verandert jouw CV met rijtjes en feiten in een uniek gedicht of verhaal.

 

Het volgende Schrijfcafé vindt plaats op: zaterdag 5 oktober.

 

Praktisch

Iedere eerste of tweede zaterdag van de maand, van 11.00-13.00 uur, in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 te Utrecht.

Kosten zijn 20 euro, inclusief twee drankjes. Aanmelden is niet nodig. Je kan gewoon binnenlopen en ter plekke contant betalen.

Klik hier voor meer informatie over schrijfdocente Nanda Huneman


 

  • 10 Nanda Huneman uitleg schrijfoefening schrijfcafe.jpg
  • 13 Nanda Huneman Schrijfcursus Doorbraak.jpg
  • 21 Nanda Huneman cafe schrijfster creatief.jpg
  • 23 schrijfcafe overzicht tafel .jpg
  • 28 schrijfcursus voordragen poezie.jpg
  • 36 schrijven is kijken .jpgTerug