Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Schrijfcafé

 

Het Schrijfcafé is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder Schrijfcafé heeft een eigen thema.

 

Van september t/m juni elke eerste zaterdag van de maand, van 11:00-13:00, in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 te Utrecht. 15 euro, inclusief twee drankjes. Aanmelden is niet nodig. Je kan gewoon binnenlopen. Bij het Schrijfcafé is iedereen welkom, schrijfervaring is niet nodig. Zie ook de blog 'De lichtheid van het Schrijfcafé'

 

Voor meer informatie over de docente, zie www.wonder-word.nl

 

Thema 3 maart: Licht

We bewegen langzaam naar de lente toe, de dagen worden langer. Daarom schrijven we over licht bij het Schrijfcafe. Over hoe het licht naar binnen valt. Over schitteringen op het water. Hoe je met lichte tred over straat kan lopen. Hoe je lichtheid in een tekst kan brengen. Hoe je licht op donkere plekken kunt werpen. Hoe je ogen samenknijpen als je net buiten komt na een film. Over zonnestralen die breken, tl-lampen die flikkeren, kil led-licht op kantoor en wankel kaarslicht in de kerk. Je licht uit, dimt en laat je woorden stralen.

 

"A light exists in spring
Not present on the year
At any other period.
When March is scarcely here"

- Emily Dickenson

 Terug