Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Schrijfcafé

 

Het Schrijfcafé is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder Schrijfcafé heeft een eigen thema.

 

Van september t/m juni elke eerste zaterdag van de maand, van 11:00-13:00, in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 te Utrecht. 15 euro, inclusief twee drankjes. Aanmelden is niet nodig. Je kan gewoon binnenlopen. Bij het Schrijfcafé is iedereen welkom, schrijfervaring is niet nodig. Zie ook de blog 'De lichtheid van het Schrijfcafé'

 

Data aankomende edities: 4 november en 2 of 9 december.

 

Voor meer informatie over de docente, zie www.wonder-word.nl

 

Het thema van het Schrijfcafé van 2017 is de REIS VAN DE HELD
Dit zijn twaalf stappen die je in een verhaal kan herkennen. Het wordt ook wel de monomythe genoemd: de oerstructuur die je in elke verhaal, boek, film en zelfs leven terug kan vinden. Elk Schrijfcafé richten we ons op een van die fases. We schrijven over de oproep tot avontuur, over weerstand, mentoren, crisissen, climaxen en inzichten. Elke keer vertel ik iets over de kenmerken en de functie van deze verhaalstappen. Maar naturlijk gaan we vooral schrijven. Creatieve schrijfopdrachten, film- en literatuurvoorbeelden helpen je op gang. Ook al is er een jaarthema, je kan de Schrijfcafé's prima afzonderlijk bezoeken. Kom dus vooraal wanneer het jou uitkomt!

 

Thema 4 november: Oud en nieuw

We zijn aangekomen bij de elfde stap van de Reis van de Held. De dood en wederopstanding. De held ondergaat zijn finale test en bewijst zo dat hij echt iets heeft geleerd. Daarvoor moet vaak iets ouds sterven, zodat er er daarna iets nieuws kan opstaan. En dat wordt het thema van dit Schrijfcafé: oud en nieuw. Op papier neem je afscheid van oude zaken, en schrijf je iets nieuws naar te toe. Je experimenteert met diverse fictieve en autobiografische werkvormen. Filmbeelden en literatuur dienen als inspiratie.

 Terug