Film Zomer Festival

Het Film Zomer Festival vindt van 22 juli t/m 22 augustus 2019 plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we de tien best bezochte films van het afgelopen jaar tijdelijk terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival dus de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 7. Op het programma staan: The Florida Project, Isle of Dogs, Lady Bird, BlacKkKlansman, Call Me by Your Name, Den skyldige (The Guilty), The Children Act, Girl, Shoplifters en The Favourite.


 

The Florida Project - Sean Baker

 

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Halley doet haar best om voor Moonee te zorgen, maar ze heeft het niet breed en wil bovendien als twintiger ook gewoon lol kunnen beleven. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden.

Louis Hartlooper Complex: maandag 22 juli 16:30 en dinsdag 23 juli 21:30 | Springhaver: woensdag 24 juli 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Isle of Dogs - Wes Anderson

 

Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle honden van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari Kobayashi, het 12-jarige pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi, steekt daarop alleen de rivier over in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Louis Hartlooper Complex: maandag 22 juli 21:30 en dinsdag 23 juli 16:30 | Springhaver: donderdag 25 juli 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Lady Bird - Greta Gerwig

 

Christine, of Lady Bird zoals de rebelse tiener genoemd wil worden, staat op het punt af te studeren aan een conservatieve middelbare school in het Californische Sacramento in 2002. Ze wil niets liever dan studeren aan een prestigieuze universiteit in New York. Ver weg van huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit. Een semi-autobiografisch coming of age-drama van debuterend regisseur Greta Gerwig. Winnaar van 2 Golden Globes (o.a. Beste Film Komedie) en genomineerd voor 5 Oscars en 3 BAFTA’s.

Louis Hartlooper Complex: maandag 29 juli 16:30 en dinsdag 30 juli 21:30 | Springhaver: woensdag 31 juli 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

BlacKkKlansman - Spike Lee

 

Het waargebeurde verhaal van de eerste Afro-Amerikaanse politieagent uit Colorado Springs, die erin slaagt om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Ron Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) weten tot in de hoogste kringen van de KKK door te dringen. Hiermee willen ze de plannen van deze rechts-extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad proberen te dwarsbomen. Genomineerd voor 6 Oscars en winnaar van de award voor Best Adapted Screenplay 2019.

Louis Hartlooper Complex: maandag 29 juli 21:30 en dinsdag 30 juli 16:30 | Springhaver: donderdag 1 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Call Me by Your Name - Luca Guadagnino

 

De 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver (Armie Hammer), een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee. Winnaar van 1 BAFTA en 1 Oscar (Best Adapted Screenplay 2018) en genomineerd voor 3 Golden Globes.

Louis Hartlooper Complex: maandag 5 augustus 16:30 en dinsdag 6 augustus 21:30 | Springhaver: woensdag 7 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Den skyldige (The Guilty) - Gustav Möller

 

In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Louis Hartlooper Complex: maandag 5 augustus 21:30 en dinsdag 6 augustus 16:30 | Springhaver: donderdag 8 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

The Children Act - Richard Eyre

 

Fiona Maye (Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar uitspraken binnen het familierecht. Wanneer haar huwelijk lijkt te bezwijken stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof weigert hij echter de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over zijn leven te beslissen of dat het recht op vrije wil zwaarder weegt.

Louis Hartlooper Complex: maandag 12 augustus 16:30 en dinsdag 13 augustus 21:30 | Springhaver: woensdag 14 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Girl - Lukas Dhont

 

De 15-jarige Lara droomt ervan om carrière te maken als ballerina. Haar lichaam stribbelt echter tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd tijdens het filmfestival van Cannes in 2018 bekroond met de prestigieuze Camera d’Or. Daarnaast won de film tijdens Cannes de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard (voor Victor Polster), de Prix Fipresci en de Queer Palm.

Louis Hartlooper Complex: maandag 12 augustus 21:30 en dinsdag 13 augustus 16:30 | Springhaver: donderdag 15 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

Shoplifters - Hirokazu Koreeda

 

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Japans drama van regisseur Hirokazu Koreeda; winnaar van de Palme d’Or op het filmfestival van Cannes in 2018. Genomineerd voor de Golden Globe, Oscar en BAFTA voor de Beste Buitenlandse Film.

Louis Hartlooper Complex: maandag 19 augustus 16:30 en dinsdag 20 augustus 21:30 | Springhaver: woensdag 21 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 

The Favourite - Yorgos Lanthimos

 

In het Engeland van de 18e eeuw strijden hofdame Sarah Churchill (Rachel Weisz) en haar dienstmaagd Abigail (Emma Stone) op slinkse wijze om de gunsten van de kinderlijk wispelturige, lesbische koningin Anna (Olivia Colman). De amoureuze manoeuvres van de twee minnaressen bepalen het lot van Europa, en daarmee het leven van miljoenen mensen. Winnaar van de speciale juryprijs op het filmfestival van Venetië 2018. Daarnaast won de film 1 Oscar, 1 Golden Globe en 7 BAFTA’s.

Louis Hartlooper Complex: maandag 19 augustus 21:30 en dinsdag 20 augustus 16:30 | Springhaver: donderdag 22 augustus 19:00

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 Terug