Film Zomer Festival

Het Film Zomer Festival vindt van 23 juli t/m 22 augustus 2018 plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we de tien best bezochte films van het afgelopen jaar tijdelijk terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 7 en voor een tienrittenkaart waarmee je alle films kan zien € 60. Onder andere op het programma: de grote winnaar van de Oscars The Shape of Water, zomersensatie Baby Driver en de veelbesproken en gevierde thriller Get Out.


 

T2 Trainspotting (Danny Boyle)

In 1996 veroverde regisseur Danny Boyle de wereld met zijn iconische klassieker Trainspotting. Twintig jaar later maakt Boyle een langverwacht vervolg, waarin ook alle hoofdrolspelers terugkeren. Ook in de film zijn er twintig jaren verstreken. Er is veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar wachten ze op hem: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller), en Begbie (Robert Carlyle).

Louis Hartlooper Complex: maandag 23 juli 16:30 & dinsdag 24 juli 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 26 juli 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


American Honey (Andrea Arnold) 

Een rauw-realistische roadmovie waarin de 18-jarige Star (Sasha Lane) zich aansluit bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf). Een actuele inkijk in de onderbelichte sociale onderklasse van Amerika. Winnaar van de Jury Prijs in Cannes en drie British Independent Film Awards. Let op: € 1 lange film toeslag.

Louis Hartlooper Complex: maandag 23 juli 21:30 & dinsdag 24 juli 16:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: woensdag 25 juli 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Get Out (Jordan Peele)

Een psychologische thriller waarin de Afro-Amerikaanse Chris (Daniel Kaluuya) met zijn witte vriendin Rose (Allison Williams) naar het afgelegen landgoed van haar familie reist om kennis te maken met haar ouders. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een zwarte vriend heeft. Hij komt er echter langzaam maar zeker achter dat er een duistere reden is voor het bezoek. Winnaar Oscar voor Beste Scenario.

Louis Hartlooper Complex: maandag 30 juli 16:30 & dinsdag 31 juli 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 2 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Baby Driver (Edgar Wright)

De zwijgzame Baby (Ansel Elgort) is naast muziekliefhebber een getalenteerd bestuurder van vluchtauto’s. Wanneer hij het meisje van zijn dromen, Debora (Lily James), ontmoet wil hij stoppen met zijn criminiele bestaan. Door zijn opdrachtgever wordt Baby echter gedwongen om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken. Hiermee zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel. Winnaar publieksprijs op het SXSW-filmfestival en genomineerd voor drie Oscars.

Louis Hartlooper Complex: maandag 30 juli 21:30 & dinsdag 31 juli 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 1 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Dunkirk (Christopher Nolan)

Oorlogsepos van de gevierde regisseur Christopher Nolan (o.a. Memento, Inception, Interstellar) over de legendarische reddingsactie op het strand van Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nolan speelt zoals gewoonlijk met de tijd en laat het verhaal zien vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor wordt de kijker midden in het oorlogsgeweld geplaatst. Met o.a. Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy, Fionn Whitehead en Harry Styles. Winnaar van drie Oscars, waaronder Beste Montage.

Louis Hartlooper Complex: maandag 6 augustus 16:30 & dinsdag 7 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 9 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Big Sick (Michael Showalter)

Waargebeurd liefdesverhaal van de New Yorkse comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en zijn vrouw Emily (gespeeld door Zoe Kazan). Kumail komt uit een traditioneel Pakistaans gezin en bij het opbloeien van hun relatie worstelt het stel met culturele verschillen. Wanneer Emily in een coma raakt door een mysterieuze ziekte wordt Kumail geconfronteerd met haar excentrieke ouders, de verwachtingen van zijn eigen familie en zijn ware gevoelens. Winnaar van prijzen op verschillende internationale festivals.

Louis Hartlooper Complex: maandag 6 augustus 21:30 & dinsdag 7 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 8 augustus 19.00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Blade Runner (Denis Villeneuve)

Visueel adembenemend vervolg op Ridley Scott’s cultklassieker Blade Runner uit 1982 van Denis Villeneuve (o.a. Arrival en Sicario). Een nieuwe blade runner, politieagent K (Ryan Gosling), ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige blade runner Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt. Met een hoofdrol voor de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks. Winnaar van twee Oscars. Let op: € 1 lange film toeslag.

Louis Hartlooper Complex: maandag 13 augustus 16:30 & dinsdag 14 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 16 augsutus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Square (Ruben Östlund)

Zweedse tragikomedie waarin een modern museum een nieuwe installatie tentoonstelt: een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. De onorthodoxe campagne die ter promotie wordt ingezet gaat al snel viraal en zorgt voor de nodige commotie. Inmiddels kampt de gerespecteerde curator van het museum met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Winnaar van de Gouden Palm voor de Beste Film en zes European Film Awards. Genomineerd voor een Oscar en Golden Globe.

Louis Hartlooper Complex: maandag 13 augustus 21:30 & dinsdag 14 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: woensdag 15 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Visages Villages (Agnes Varda, JR)

Hartverwarmende documentaire waarin de markante 88-jarige regisseur en fotograaf Agnès Varda (voormalige boegbeeld van de nouvelle vague) en de eigenzinnige 33-jarige kunstenaar JR samen door Frankrijk trekken en het landschap tot museum maken. Het duo laat zich leiden door toeval, passie en intuïtie. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden. Winnaar van diverse internationale filmprijzen en genomineerd voor een Oscar.

Louis Hartlooper Complex: maandag 20 augustus 16:30 & dinsdag 21 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 23 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Shape of Water (Guillermo del Toro)

Een duister sprookje van meester verhalenverteller Guillermo del Toro (o.a. Pan’s Labyrinth), gesitueerd tijdens de Koude Oorlog in Amerika. Het leven van de eenzame Elisa (Sally Hawkins) verandert voor altijd wanneer ze een geheim experiment ontdekt in het zwaarbeveiligde overheidslaboratorium waar ze werkt. Winnaar van vier Oscars, twee Golden Globes, drie BAFTA’s en de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Louis Hartlooper Complex: maandag 20 augustus 21:30 & dinsdag 21 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 22 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 Terug