Specials en festivals

Film Zomer Festival

Het Film Zomer Festival vindt van 23 juli t/m 22 augustus 2018 plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we de tien best bezochte films van het afgelopen jaar tijdelijk terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 7 en voor een tienrittenkaart waarmee je alle films kan zien € 60. Onder andere op het programma: de grote winnaar van de Oscars The Shape of Water, zomersensatie Baby Driver en de veelbesproken en gevierde thriller Get Out.


 

T2 Trainspotting (Danny Boyle)

In 1996 veroverde regisseur Danny Boyle de wereld met zijn iconische klassieker Trainspotting. Twintig jaar later maakt Boyle een langverwacht vervolg, waarin ook alle hoofdrolspelers terugkeren. Ook in de film zijn er twintig jaren verstreken. Er is veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar wachten ze op hem: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller), en Begbie (Robert Carlyle).

Louis Hartlooper Complex: maandag 23 juli 16:30 & dinsdag 24 juli 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 26 juli 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


American Honey (Andrea Arnold) 

Een rauw-realistische roadmovie waarin de 18-jarige Star (Sasha Lane) zich aansluit bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf). Een actuele inkijk in de onderbelichte sociale onderklasse van Amerika. Winnaar van de Jury Prijs in Cannes en drie British Independent Film Awards. Let op: € 1 lange film toeslag.

Louis Hartlooper Complex: maandag 23 juli 21:30 & dinsdag 24 juli 16:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: woensdag 25 juli 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Get Out (Jordan Peele)

Een psychologische thriller waarin de Afro-Amerikaanse Chris (Daniel Kaluuya) met zijn witte vriendin Rose (Allison Williams) naar het afgelegen landgoed van haar familie reist om kennis te maken met haar ouders. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een zwarte vriend heeft. Hij komt er echter langzaam maar zeker achter dat er een duistere reden is voor het bezoek. Winnaar Oscar voor Beste Scenario.

Louis Hartlooper Complex: maandag 30 juli 16:30 & dinsdag 31 juli 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 2 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Baby Driver (Edgar Wright)

De zwijgzame Baby (Ansel Elgort) is naast muziekliefhebber een getalenteerd bestuurder van vluchtauto’s. Wanneer hij het meisje van zijn dromen, Debora (Lily James), ontmoet wil hij stoppen met zijn criminiele bestaan. Door zijn opdrachtgever wordt Baby echter gedwongen om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken. Hiermee zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel. Winnaar publieksprijs op het SXSW-filmfestival en genomineerd voor drie Oscars.

Louis Hartlooper Complex: maandag 30 juli 21:30 & dinsdag 31 juli 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 1 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Dunkirk (Christopher Nolan)

Oorlogsepos van de gevierde regisseur Christopher Nolan (o.a. Memento, Inception, Interstellar) over de legendarische reddingsactie op het strand van Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nolan speelt zoals gewoonlijk met de tijd en laat het verhaal zien vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor wordt de kijker midden in het oorlogsgeweld geplaatst. Met o.a. Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy, Fionn Whitehead en Harry Styles. Winnaar van drie Oscars, waaronder Beste Montage.

Louis Hartlooper Complex: maandag 6 augustus 16:30 & dinsdag 7 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 9 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Big Sick (Michael Showalter)

Waargebeurd liefdesverhaal van de New Yorkse comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en zijn vrouw Emily (gespeeld door Zoe Kazan). Kumail komt uit een traditioneel Pakistaans gezin en bij het opbloeien van hun relatie worstelt het stel met culturele verschillen. Wanneer Emily in een coma raakt door een mysterieuze ziekte wordt Kumail geconfronteerd met haar excentrieke ouders, de verwachtingen van zijn eigen familie en zijn ware gevoelens. Winnaar van prijzen op verschillende internationale festivals.

Louis Hartlooper Complex: maandag 6 augustus 21:30 & dinsdag 7 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 8 augustus 19.00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Blade Runner (Denis Villeneuve)

Visueel adembenemend vervolg op Ridley Scott’s cultklassieker Blade Runner uit 1982 van Denis Villeneuve (o.a. Arrival en Sicario). Een nieuwe blade runner, politieagent K (Ryan Gosling), ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige blade runner Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt. Met een hoofdrol voor de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks. Winnaar van twee Oscars. Let op: € 1 lange film toeslag.

Louis Hartlooper Complex: maandag 13 augustus 16:30 & dinsdag 14 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 16 augsutus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Square (Ruben Östlund)

Zweedse tragikomedie waarin een modern museum een nieuwe installatie tentoonstelt: een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. De onorthodoxe campagne die ter promotie wordt ingezet gaat al snel viraal en zorgt voor de nodige commotie. Inmiddels kampt de gerespecteerde curator van het museum met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Winnaar van de Gouden Palm voor de Beste Film en zes European Film Awards. Genomineerd voor een Oscar en Golden Globe.

Louis Hartlooper Complex: maandag 13 augustus 21:30 & dinsdag 14 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: woensdag 15 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


Visages Villages (Agnes Varda, JR)

Hartverwarmende documentaire waarin de markante 88-jarige regisseur en fotograaf Agnès Varda (voormalige boegbeeld van de nouvelle vague) en de eigenzinnige 33-jarige kunstenaar JR samen door Frankrijk trekken en het landschap tot museum maken. Het duo laat zich leiden door toeval, passie en intuïtie. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden. Winnaar van diverse internationale filmprijzen en genomineerd voor een Oscar.

Louis Hartlooper Complex: maandag 20 augustus 16:30 & dinsdag 21 augustus 21:30 |  Reserveer of koop hier

Springhaver: donderdag 23 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 


The Shape of Water (Guillermo del Toro)

Een duister sprookje van meester verhalenverteller Guillermo del Toro (o.a. Pan’s Labyrinth), gesitueerd tijdens de Koude Oorlog in Amerika. Het leven van de eenzame Elisa (Sally Hawkins) verandert voor altijd wanneer ze een geheim experiment ontdekt in het zwaarbeveiligde overheidslaboratorium waar ze werkt. Winnaar van vier Oscars, twee Golden Globes, drie BAFTA’s en de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Louis Hartlooper Complex: maandag 20 augustus 21:30 & dinsdag 21 augustus 16:30 |  Reserveer of koop hier
Springhaver: woensdag 22 augustus 19:00 |  Reserveer of koop hier

 

 Terug

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

 

Elke woensdagmiddag voor maar 7 euro om 14:00 in zaal 1 (tenzij anders aangegeven).

 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

PosterLaatsteweekfilms.jpg

Laatste week films! donderdag 20 t/m woensdag 26 september

Deze week draaien er een aantal films voor het laatst in Louis Hartlooper en Springhaver. Dus als je Juliet, Naked, Papillon, Journeyman, Escher: Het Oneindige Zoeken, Whitney of Don't Worry, He Won't Get Far on Foot nog niet hebt gezien, is dit je laatste kans! In de laatste week betaal je altijd maar € 7 voor een filmkaartje. Klik verder om meer over de films te lezen, om te zien waar ze draaien en om kaartjes te kopen of reserveren.

Lees meer

PosterMcQueen.jpg

Voorpremière McQueen woensdag 26 september

Voorpremière van de documentaire McQueen van regisseurs Ian Bonhôte en Peter Ettedgui. Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is McQueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

Lees meer

NFFCampagne2018.jpg

Nederlands Film Festival vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober

Ook dit jaar is het Louis Hartlooper Complex weer een locatie van het Nederlands Film Festival, van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober. Tijdens deze week maakt de reguliere programmering daarom plaats voor een programma vol parels van eigen bodem. Ons eigen veelzijdige arthouse programma verhuist voor een week naar Springhaver en hoef je dus niet te missen.

 

LET OP: de kaartverkoop van het NFF gaat via filmfestival.nl

Lees meer

lhprijs2018.png

Uitreiking Louis Hartlooper Prijs vrijdag 28 september

De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt voor de veertiende maal uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 28 september tijdens het Nederlands Film Festival. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Het is mogelijk voor publiek om de uitreiking bij te wonen. Klik verder voor informatie over vrijkaarten en de genomineerden.
Lees meer

MTM-18-42_Poster_A3_HR-1.jpg

Movies that Matter: Thank You for the Rain maandag 8 oktober

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In oktober staat de documentaire Thank You for the Rain van Julia Dahr op het programma. Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.

Lees meer

delineupposter.jpg

De Line Up: Animatievariété dinsdag 9 oktober & 30 oktober

Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat. Er valt veel bijzonders te ontdekken op het gebied van tekenen binnen het hedendaagse kunstdiscours. Om die reden presenteert het Centraal Museum dit najaar een grootse tentoonstelling over tekenen van 1950 tot nu: De Line Up. Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteerden de curatoren van De Line Up in samenwerking met Gerben Schermer (animatie-expert) hun favoriete animatiefilms en stelden een internationaal programma samen.
Lees meer

PosterPFGluckauf.jpg

Psychoanalyse & Film: Gluckauf woensdag 10 oktober

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In oktober staat het Nederlandse drama Gluckauf van Remy van Heugten op het programma. In de door armoede en criminaliteit getekende Limburgse mijnstreek proberen de dolende vijftiger Lei en zijn volwassen zoon Jeffrey zich staande te houden. Winnaar van vier Gouden Kalveren. Met inleiding door psychiater, psychoanalytica Simone Logtenberg. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 13 oktober

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

PosterGirl.jpg

Voorpremière Girl + Q&A Lukas Dhont donderdag 25 oktober

Voorpremière van het bekroonde Belgische drama Girl van regisseur Lukas Dhont. De 15-jarige Lara droomt ervan om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. In Cannes gooide de film hoge ogen en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder die voor beste debuutfilm. Deze voorpremière is inclusief Q&A met regisseur Lukas Dhont én een gratis drankje.

Lees meer

PosterBohemianRhapsody.jpg

Première Bohemian Rhapsody donderdag 1 november

Vanaf 1 november draait de biopic Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer in LHC. Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Lees meer