Specials en festivals

Film Zomer Festival

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

 

 Terug

webplaatjeonderhoud2.jpg

Wij knappen op van juni tot oktober 2018

Het Louis Hartlooper Complex is bijna niet meer weg te denken uit het Utrechtse culturele landschap. Toch is het voormalig politiebureau pas in 2004 omgetoverd tot het huidige filmtheater. Het pand werd al in 1928 gebouwd naar het ontwerp van architect J.l. Planjer. Met de stijl van de Amsterdamse School en de oorspronkelijke detaillering is het gebouw niet voor niets een rijksmonument én een van de iconen van de stad. Het is dan ook belangrijk en noodzakelijk om het pand goed te onderhouden. Van juni t/m oktober 2018 vindt er daarom groot onderhoud plaats aan het Louis Hartlooper Complex. Maar we blijven gewoon open.
Lees meer

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 7 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2017-2018_klein.jpg

Filmcursussen 2017/2018

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

MZGDisobediencePoster.jpg

MZG x LHC: Disobedience zondag 24 juni

Landelijke voorpremière van het romantische drama Disobedience van Sebastián Lelio (o.a. Oscarwinnaar Una mujer fantástica), in samenwerking met het Midzomergracht festival Utrecht. Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap. Deze vertoning wordt georganiseerd in het kader van de Out&Proud filmweek.

Lees meer

PosterOpenDoek2018_v2.jpg

LHC Open Doek zondag 24 juni

Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De tweede editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 24 juni. De favoriete film van de dag wordt door het publiek bekroond met de publieksprijs. Op het programma: A Mindful Choice, Korte Films 1 (White Noise, Witte Schaduw, Uit De Tijd), Korte Films 2 (Blauw, Stripheldenbuurt, Van Mars en Venus), Korte Docu’s (Snelwegkerk, De Sfeer van Weleer) en Dance Iranian Style.

Lees meer

Poster_M.C._-_Gusto_online_klein.jpg

Escher: Het Oneindige Zoeken zaterdag 23 t/m dinsdag 26 juni

Documentaire van Robin Lutz waarin Escher ons meeneemt op een levenslange zoektocht naar de verbeelding van het oneindige. Aan de hand van persoonlijke brieven en dagboeken duiken we in het hoofd van de wereldberoemde graficus, die zichzelf in al zijn bescheidenheid nooit als kunstenaar heeft gezien. We volgen hem, op zoek naar inspiratie, op zijn reizen door Italië, Zwitserland en Spanje en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Alleen van zaterdag 23 t/m dinsdag 26 juni te zien in LHC!

Lees meer

ScienceFictionKingoftheBelgians.jpg

Science & Fiction: King of the Belgians dinsdag 26 juni

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: Over leven in de stad. Op 26 juni staat de Vlaamse tragikomedie King of the Belgians (2016) van Peter Brosens en Jessica Woodworth op het programma. Wanneer de Belgische koning (Peter Van Den Begin) een staatsbezoek brengt aan Istanbul roept Wallonië onverwacht de onafhankelijkheid uit. Tijdens de hilarische en hartverwarmende reis terug vindt de koning zichzelf opnieuw uit. Met inleiding van Job Cohen, hoogleraar gemeenterecht en gemeentekunde en voormalig Eerste Kamer lid en burgemeester van Amsterdam.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 7 juli, 4 augustus

Bijzondere documentaire waarvoor Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld trokken, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.

Lees meer

LHCSummerSchoolA3affiche.jpg

LHC Summer School met Constant Hoogenbosch

Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur. Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout.

Lees meer

PosterTSBillyWilder.jpg

Timeless Sunday: Billy Wilder zondag 8 juli, 22 juli, 5 augustus

In de zomer brengen we drie klassiekers van regisseur en zesvoudig Oscarwinnaar Billy Wilder terug naar het grote doek bij Timeless Sunday. Zestien jaar na zijn overlijden wordt zijn werk nog steeds geroemd. Op het programma staan: de film-noir thriller Double Indemnity (1944), het sociaal-realistische drama The Lost Weekend (1945), en het satirische drama Ace In the Hole (1951), Wilders persoonlijke favoriet.

Lees meer

fotofzf.png

Film Zomer Festival juli & augustus

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

Lees meer