Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Belgisch Film Festival

 

Het Belgisch Film Festival (BFF) is een jaarlijks vierdaags filmfestival dat de Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, het podium geeft dat het in Nederland verdient. Waar taal en politiek België vaak verdelen, zijn Vlaanderen en Wallonië verbonden door hun cinema, die voor beide streken rauw en gedurfd is. Het Belgisch Film Festival, een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex, brengt je in aanraking met verrassende en prikkelende lange en korte films en televisieseries, en overtuigt je van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. De vierde editie vindt plaats van 8 t/m 11 juni 2017 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. | Lees meer op www.belgischfilmfestival.nl >

 


Programma

 


Donderdag 8 juni

Feestelijke opening van het vierde Belgisch Film Festival met de Nederlandse première van My First Highway. Deze Vlaamse coming-of-age film is het speelfilmdebuut van regisseur Kevin Meul. Als voorfilm wordt de prijswinnende kortfilm Boi van Anthony Nti vertoond. De openingsavond wordt gepresenteerd door Pieter van der Wielen van het VPRO radio-programma Nooit Meer Slapen. We zijn trots om o.a. regisseur Kevin Meul en acteur Aaron Roggeman te mogen verwelkomen.


In My First Highway wordt de zestienjarige Benjamin op vakantie in Spanje halsoverkop verliefd op een Vlaams meisje dat samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. Ze is mooi en intrigerend en sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.

 

Koop hier kaarten >

 

 


Vrijdag 9 juni

's Avonds beleeft het Frans gesproken Le Passé Devant Nous van de Vlaamse regisseur Nathalie Teirlinck haar Nederlandse première. De film wordt voorafgegaan door de Waalse kortfilm On Attend van Dimitri Sterkens. In haar speelfilmdebuut schetst Teirlinck een gevoelig portret van een luxe escorte die onverwacht geconfronteerd wordt met haar zesjarige zoontje, die ze bij zijn geboorte heeft verlaten. In aanwezigheid van regisseur Nathalie Teirlinck.

 

Koop hier kaarten >

 

 

Verder op vrijdag 9 juni

14:00 Souvenir (90′) | Lees meer >
16:45 Home (103′) | Lees meer >
22:00 Boi (15′) + My First Highway (82′) | Lees meer >

 


Zaterdag 10 juni

De zaterdagavond staat in het teken van de boekverfilming van Tom Lanoye's bestseller Sprakeloos door regisseur Hilde van Mieghem. De avond wordt gehost door Het Literatuurhuis en na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan regisseur Hilde van Mieghem, schrijver Tom Lanoye en actrice Viviane De Muynck. De voorfilm is de prijswinnende kortfilm Downside up van regisseur Peter Ghesquiere.

 

Koop hier kaarten >

 

 

Verder op zaterdag 10 juni

14:00 King of the Belgians (94′) | Lees meer >
16:30 Boi (15′) + My First Highway (82′) | Lees meer >
22:15 Raw (Grave) (99′) | Lees meer >

 


Zondag 11 juni

De foyer van het Louis Hartlooper Complex is op zondagmiddag in Belgische sferen met de zesdelige tragikomische televisieserie Clinch van Herwig Ilegems. De volledige serie wordt vertoond met na afloop een Q&A met de makers. Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk.

 

Gratis kaarten >

 

 

Verder op zondag 11 juni

14:00 Downside up (14′) + Sprakeloos (105′) | Lees meer >

16:45 Le Ciel Flamand (112′) | Lees meer >
19:00 King of the Belgians (94′) | Lees meer >
21:15 On Attend (12′) + Le Passé Devant Nous (110′) | Lees meer >

 Terug