Specials en festivals

Belgisch Film Festival 2018

Van 7 t/m 10 juni organiseren wij het Belgisch Film Festival (BFF) in het Louis Hartlooper Complex. Vier dagen lang geven we een podium aan de Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie. Ook het programma van deze vijfde editie overtuigt weer van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. Tijdens het festival zijn er niet alleen films te zien maar bruist het van de Belgische gezelligheid in LHC. Met Belgische biertjes, Belgische lekkernijen, Belgische deuntjes en Belgische filmmakers die komen vertellen over hun werk. Het BFF is een samenwerking tussen VPRO Cinema en het Louis Hartlooper Complex. Het volledige programma is bekend en de kaartverkoop is gestart. 

Lees meer op www.belgischfilmfestival.nl

 


 

 

 

 

 

 Terug

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 7 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2017-2018_klein.jpg

Filmcursussen 2017/2018

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

ScienceFictionLepassedevantnous.jpg

Science & Fiction: Le Passé Devant Nous dinsdag 29 mei

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: Over leven in de stad. Op 29 mei staat het Franstalige drama Le Passé Devant Nous (2016) van Nathalie Teirlinck op het programma. In haar speelfilmdebuut schetst de Vlaamse Teirlinck een portret van een jonge vrouw die een afgesloten en routineus leven leidt als luxe escorte. Wanneer haar ex omkomt bij een auto-ongeluk wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar 6-jarige zoontje, die ze bij zijn geboorte heeft verlaten. Met inleiding van politicoloog en bestuurskundige Harmen Binnema.

Lees meer

2001_-A-Space-Odyssey-50th-Anniversary-_ps_1_jpg_sd-low_-2018-Warner-Bros-Ent-All-Rights-Reserved.jpg

2001: A Space Odyssey (50e verjaardag) donderdag 31 mei

Om de 50e verjaardag van Stanley Kubrick’s sciencefiction film 2001: A Space Odyssey (1968) te vieren, brengen we deze klassieker voor een week terug naar het grote doek van LHC. Met thema’s als de menselijke evolutie, kunstmatige intelligentie en technologische ontwikkeling was de excentrieke Kubrick zijn tijd ver vooruit. Dit maakt de film niet alleen een cinematografisch meesterwerk maar ook anno 2018 nog steeds enorm actueel en relevant. 2001: A Space Odyssey kreeg vier Oscarnominaties en won die voor Best Special Visual Effects. Op 31 mei wordt de film voorzien van een deskundige inleiding, overige vertoningen worden op dinsdag 29 mei bekendgemaakt.

Lees meer

schrijfcafe_lhc_2015.jpg

Schrijfcafé zaterdag 2 juni

Het Schrijfcafé is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder Schrijfcafé heeft een eigen thema.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 2 juni, 7 juli, 4 augustus

Bijzondere documentaire waarvoor Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld trokken, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.

Lees meer

Culturele_zondag_-_utrecht_muziekstad.jpg

Culturele Zondag: Utrecht Centraal zondag 3 juni

Op zondag 3 juni is er weer een Culturele Zondag in Utrecht en tijdens deze editie staat muziek centraal. Op verschillende locaties in de stad worden gratis activiteiten aangeboden. In het Louis Hartlooper Complex vertonen wij om 11:00 de film Obsessie voor Bach in samenwerking met Culturele Zondag. De film wordt vakkundig ingeleid door Marloes Biemans, artistiek assistent van Jos van Veldhoven (voormalig muzikaal leider van de Nederlandse Bachvereniging). De voorstelling is gratis toegankelijk en kaarten zijn alleen af te halen aan onze kassa (max. 4 kaarten per persoon).

Lees meer

PosterTimelessSundayWesAnderson.jpg

Timeless Sunday: Wes Anderson zondag april, mei, juni

Op 10 mei ging de sprankelende nieuwe stop-motion animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson in release. Daarom brengen we in het voorjaar vier tragikomische klassiekers van Anderson terug naar het grote doek bij Timeless Sunday. Op het programma staan: het tragikomische coming-of-age verhaal Rushmore (1998), Golden Globe-winnaar The Royal Tenenbaums (2001), het avontuurlijke The Darjeeling Limited (2007) en Anderson's stop-motion debuut Fantastic Mr. Fox (2009).
Lees meer

VPRO_posterA2_BFF_DEF.jpg

BFF: Charlie en Hannah gaan uit donderdag 7 juni

Op donderdagavond 7 juni wordt het Belgisch Film Festival (BFF) feestelijk geopend met de Vlaamse komedie Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers. Samen met de castleden is Scholiers aanwezig bij deze landelijke première van zijn regiedebuut. Na de film is er eerst een Q&A in de zaal en daarna een borrel met muziek in de foyer. De kaartverkoop voor de opening en de rest van het festivalprogramma is in volle gang. Het BFF is een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

VPRO_posterA2_BFF_DEF.jpg

Belgisch Film Festival 2018 7 t/m 10 juni

Van 7 t/m 10 juni organiseren wij het Belgisch Film Festival (BFF) in het Louis Hartlooper Complex. Vier dagen lang geven we een podium aan de Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie. Ook het programma van deze vijfde editie overtuigt weer van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. Tijdens het festival zijn er niet alleen films te zien maar bruist het van de Belgische gezelligheid in LHC. Met Belgische biertjes, Belgische lekkernijen, Belgische deuntjes en Belgische filmmakers die komen vertellen over hun werk. Het BFF is een samenwerking tussen VPRO Cinema en het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

img-4d6feefc702fbdb4ce75d7e898cd1a9b.jpg

Dial Q Filmquiz 20 juni

Het Louis Hartlooper Complex heeft ‘m gewoon, De Dial Q Filmquiz!

 

Is het de beste filmquiz van Nederland? Het zou zomaar kunnen. Deze bonte mix van beeld, geluid en uitdagende vragenronden staat garant voor een spannend avondje filmplezier.

Muzikale montages, animatierondes en hersenbrekers. Alles komt voorbij, van klassiekers tot kersvers, van Hollywood tot arthouse, maar altijd laagdrempelig en leuk. Dé quiz voor iedereen die ook maar een beetje van film houdt. Doe in je eentje mee of met een team van maximaal vier personen. Tip: bestel snel je kaartjes want ze vliegen de deur uit.

 

Lees meer

PosterOpenDoek2018.jpg

LHC Open Doek zondag 24 juni

Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De tweede editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 24 juni. De favoriete film van de dag wordt door het publiek bekroond met de publieksprijs. Op het programma: A Mindfull Choice, Korte Films 1 (White Noise, Witte Schaduw, Uit De Tijd), Korte Films 2 (Blauw, Stripheldenbuurt, Van Mars en Venus), Korte Docu’s (Snelwegkerk, De Sfeer van Weleer) en Dance Iranian Style.

Lees meer

FlyerSFvoorkant.jpg

Science & Fiction: Over leven in de stad 2018

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: Over leven in de stad. Op vier avonden laten we samen met het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten over de uitdagingen waar grote steden voor staan. De films worden voorzien van een wetenschappelijke inleiding en een nagesprek. Op het programma staan: Smoke, Le passé devant nous, Una mujer fantástica en King of the Belgians.

Lees meer

LHCSummerSchoolA3affiche.jpg

LHC Summer School met Constant Hoogenbosch

Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur. Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout.

Lees meer

fotofzf.png

Film Zomer Festival juli & augustus

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

Lees meer