Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Science & Fiction: Mind the Gap!

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: Mind the Gap. Op vier avonden laten filmtheater Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. Dit jaar over de groeiende kloof in onze samenleving. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij iedere film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek gaan.

 


Programma

Dinsdag 16 mei 19:00 Vertoning Elena met inleiding van Joop Schippers
Dinsdag 30 mei 19:00 Vertoning Looking for Eric met inleiding van Mark Bovens
Dinsdag 13 juni 19:00 Vertoning Welcome met inleiding van Karin Geuijen
Dinsdag 4 juli 19:00 Vertoning Pride met inleiding van Kim Putters

 


16 mei - Elena

 

Actuele, dramatische parabel over het doorgeslagen hyperkapitalisme in Rusland, waarin economische omstandigheden een familie uit elkaar drijven. Inleiding: Joop Schippers, hoogleraar Arbeidseconomie aan het departement U.S.E. van de Universiteit Utrecht.

Regie: Andrey Zvyagintsev | Duur: 109 min | Jaar: 2012

 

 


30 mei - Looking for Eric

 

Feel good movie over een postbode uit Manchester die worstelt met het bestaan maar er dankzij voetbal weer bovenop komt, op een nogal onverwachte manier. Inleiding: Mark Bovens, hoogleraar Bestuurskunde aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Regie: Ken Loach | Duur: 116 min | Jaar: 2009

 

Koop hier kaarten >

 

 


13 juni - Welcome

 

Drama over een Koerdische jongen die na een lange tocht vanuit het Midden-Oosten het Kanaal wil overzwemmen om bij zijn vriendin in London te zijn. Inleiding: Karin Geuijen, consultant/docent/onderzoeker aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

Regie: Philippe Lioret | Duur: 110 min | Jaar: 2009

 

Koop hier kaarten >

 

 


4 juli - Pride

 

Opgewekte film over een groep homo-activisten die tijdens de Engelse mijnwerkersstakingen in 1984 geld gaan inzamelen voor de stakers en hun families. Inleiding: Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Regie: Matthew Warchus | Duur: 119 min | Jaar: 2014

 

Koop hier kaarten >

 

 
Terug