Nederlands Film Festival

Ook dit jaar is het Louis Hartlooper Complex weer een locatie van het Nederlands Film Festival, van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober. Tijdens deze week maakt de reguliere programmering daarom plaats voor een programma vol parels van eigen bodem. In LHC zie je onder andere het Forum van de Regisseurs; een programma dat een podium biedt voor regisseurs die artistieke risico’s durven te nemen en zich daarbij niet laten leiden door publiekswensen of commerciële kansen. Programma en kaartverkoop van het NFF zijn te vinden op www.filmfestival.nl. Ons eigen veelzijdige arthouse programma verhuist voor een week naar Springhaver en hoef je dus niet te missen.

Koop hier kaarten voor het NFF

 


Forum van de Regisseurs

Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan makers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? En welke makers verrijkten de filmtaal? Het competitieprogramma gaat dit jaar zijn vierde editie in, met als thuishaven het Louis Hartlooper Complex.

 

Filmcritici Dana Linssen (hoofdredacteur Filmkrant) en Jan Pieter Ekker (chef kunst van Het Parool) duiken jaarlijks in de wereld van de auteurs- en kunstfilm. Zij gaan op zoek naar makers die innovatieve vormen kiezen om hun verhalen te vertellen.


Dit jaar is de rode draad in de selectie ‘het ontsnappen van de zwaartekracht’. Daarnaast is een samenwerking aangegaan met het Centraal Museum en worden inleidingen verzorgd door Bart Rutten, Laurie Cluitmans en Marja Bosma aan de hand van een tekening uit de tentoonstelling De Line Up: De kracht van tekenen.

Bekijk hier het programma en koop kaarten

 

 

 


Nederlands Film Festival

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de volle en nieuwe breedte van de Nederlandse filmcultuur het erepodium krijgt dat het verdient. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games, interactieve projecten én evenementen voor jong en oud: wat begon als een bescheiden festival is sinds het begin van de jaren 80 in omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse filmcultuur. Daarnaast is het NFF ook het hele jaar door actief voor publiek en professional. 

 

 Terug