logo
hd-img hd-img

De Grote Regisseurs Reeks 1 | Door Constant Hoogenbosch (Vol)

De Grote Regisseurs Reeks 1 keert terug! In deze cursus passeren Alfred Hitchcock (Psycho, The Birds, Vertigo, North by Northwest, Rope), Stanley Kubrick (2001: A Space Odyssey, Paths of Glory, Lolita, Dr. Strangelove, The Shining, Barry Lyndon, A Clockwork Orange), Ingmar Bergman (Persona, Het Zevende Zegel, De Maagdenbron, Fanny en Alexander) en Federico Fellini (Amarcord, Roma, Otto e mezzo (8½), La Dolce Vita, Satyricon, La strada) de revue. Het zijn regisseurs die nog steeds als grootmeesters van de cinematografie worden gezien en waar je als filmliefhebber niet omheen kunt. Ondersteund door sprekend en illustrerend beeldmateriaal bespreekt Hoogenbosch hun werk, stijl, kenmerken en invloed tegen de achtergrond van cultuurhistorische ontwikkelingen en de tijd waarin deze regisseurs werkten. De reeks is geschikt voor beginners en gevorderden.

 

Deze cursus vindt plaats op 2, 9, 16 en 23 oktober met een reservedatum op 30 oktober. De cursus duurt van 19:00 tot 21:00.
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.


logo

Constant Hoogenbosch

Drs. Constant Hoogenbosch (Nijmegen, 1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een focus op film en media. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film-, televisie- en radiowereld werd in 2000 mediabedrijf Movie Machine opgezet. Hoogenbosch werkt door heel Nederland (en internationaal) met en voor filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen. Verder is hij o.a. verbonden aan het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (Eye) en Filmhub Oost. Als vaste filmredacteur is hij wekelijks te horen op Radio Gelderland en verschijnt hij regelmatig in Radboud Reflects. Daarnaast is Hoogenbosch een van de grondleggers van het internationaal kortfilm festival Go Short in Nijmegen en het strip- en comics festival De Klare Lijn.