logo
hd-img hd-img

De Documentaire: Achtergrond & Praktijk | Door Annelotte Verhaagen

De documentaire is al oud, net zo oud als de cinema zelf. De documentairefilm heeft zich in de loop van vele jaren ontwikkeld tot een ongelooflijk veelzijdig genre, waarin zowel ruimte is voor feitelijkheid als verbeelding. Nieuwe technieken hebben de vorm en stijl steeds weer beïnvloed, zoals het opnemen van direct geluid in de jaren ’50, digitale video vanaf de jaren ’80 tot deep fake. In deze cursus kijken we aan de hand van fragmenten van toen en nu naar de manier waarop de documentairemaker een verhaal vertelt en de keuzes die daarbij gemaakt zijn. Maar dat niet alleen: je gaat ook zelf aan de slag. Op basis van praktische tips over filmen en aan de hand van een eenvoudige opdracht, maak je zelf een filmpje met je eigen camera of smartphone. Huiswerk is niet verplicht en technische kennis of dure spullen zijn niet nodig!

 

Deze cursus vindt plaats op 4, 11 en 18 november met een reservedatum op 25 november. De cursus duurt van 11:00 tot 14:00.

 

Download HIER HET INSCHRIJFFORMULIER EN DE PRIJZEN


logo

Annelotte Verhaagen

Annelotte Verhaagen studeerde film- en televisiewetenschappen. Ze is werkzaam als filmjournalist, producent, researcher en regisseur van documentaires. Ze is eigenaar van filmenmetjesmartphone.nl en heeft een gepassioneerde missie om mensen betere video’s te leren maken met eenvoudige middelen.

 

“Lesgeven in het LHC is iets om steeds weer naar uit te kijken. Niet alleen omdat ik mijn liefde voor de documentaire kan delen, maar ook omdat ik elke keer weer een groep superleuke, interessante mensen ontmoet!”