logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 5 oktober

PAST LIVES (CELINE SONG)

Nora en Hae Sung, worden gescheiden als Nora’s familie naar Canada emigreert. Twaalf jaar later, terwijl Nora studeert, vinden ze elkaar weer via het internet. In haar debuutfilm onderzoekt Celine Song noties van de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn.

 

Genomineerd voor de Gouden Beer voor Beste Film in Berlijn.

 

LEES MEER

 

De nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Weekly Preview Elke woensdag om 14:00 in LHC and every Tuesday at 9.30PM in Springhaver (with English subtitles)

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels), eenmalig om 17:15 and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9PM.

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film: L’Avenir Op woendag 4 oktober om 18:45

De zestigjarige docent filosofie Nathalie (Isabelle Huppert) staat op een keerpunt in Mia Hansen-Løves L’Avenir (2016). Haar dwingende moeder heeft niet lang meer te leven; de kinderen zijn uit huis en haar man verlaat haar voor een andere vrouw. Kan haar alleen-zijn niet ook bevrijdend werken?

 

Deze voorstelling bevat een inleiding en nagesprek met psychoanalyticus Michel van Veen.

Lees meer

Poster for

Netflix Voorpremière: Fair Play Op maandag 2 oktober om 21:00 & woensdag 4 oktober om 21:15

Wanneer een felbegeerde promotie bij een groot financieel bedrijf zich aandient, begint de relatie tussen de geliefden Emily en Luke te verzuren in iets duisters. Terwijl de machtsverhoudingen binnen hun relatie onomkeerbaar veranderen, moet het koppel de ware prijs van succes en de angstaanjagende grenzen van ambitie onder ogen zien.

Lees meer

Poster for

Special Release: A Little Life Zaterdag 7 oktober om 15:00 & zondag 8 oktober om 12:30

Het boek Een Klein Leven van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Live opgenomen vanuit The Savoy Theatre in London.

 

Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes.

 

Engels gesproken en met Engelse ondertitels. De voorstelling bevat een pauze van 15 minuten.

Lees meer

Poster for

Movies That Matter On Tour: Blue ID Maandag 9 oktober om 18:45

Op 4 oktober 2012 krijgt voormalig acteur Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestiging is gezet. Maar als de media lucht krijgen van zijn transitie, wordt zijn persoonlijk leven aan stukken gescheurd. Beklemmend portret van de enorme transfobie in Turkije.

 

Met Engelse ondertiteling.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Anatomy of a Fall Op zondag 8 oktober om 12:45 en dinsdag 10 oktober om 21:15

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd?

 

Winnaar van de Palm d’Or 2023.

Lees meer

Poster for

Special Release: Who Killed The KLF? Woensdag 11 oktober om 21:00 & zaterdag 14 oktober om 15:00

Who Killed The KLF? Vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

Lees meer

Poster for

Vacature: Zelfstandig Werkend Kok

Onze keuken is momenteel op zoek naar een Zelfstandig Werkend Kok voor min. 24 uur in de week. Als Zelfstandig Werkend Kok bereid je gerechten in de warme en koude keuken en maak je deel uit van een gemotiveerd team dat altijd op zoek is naar food trends, inspiratie en nieuwe gerechten. Ervaring in de (professionele) keuken is een pre maar een goede dosis ambitie vinden wij net zo belangrijk.

Lees meer