logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 19 mei

everything everywhere all at once (Dan Kwan, Daniel Scheinert)

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

LEES MEER

 

lunana, a yak in the classroom (Pawo Choyning Dorji)

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

LEES MEER

 

new order (Michel Franco)

In een Mexicaanse stad waar op grote schaal protesten plaatsvinden, bereidt Marianne’s welgestelde familie zich voor op haar huwelijk. Langzaam dringen rebellen de omheinde villa binnen en de avond ontaardt in een totale coup. Een dystopische thriller die ontleend lijkt aan krantenkoppen die nog geschreven moeten worden; deze film is een waarschuwing.

LEES MEER

 

Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

LHC = Queer: Swan Song Donderdag 19 mei

Een voormalig flamboyante kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Hij ontsnapt uit het gebouw en maakt een lange wandeling door een klein stadje om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis. Tijdens zijn odyssee herontdekt hij zijn talent.

Lees meer

logo

Science & Fiction: Burn After Reading Dinsdag 24 mei

Enkele niet zo snuggere sportschool medewerkers vinden een cd met CIA-bestanden. Ze hopen geld te verdienen door die aan de Russen aan te bieden maar dat is een grote vergissing. Inleiding door universitair docent Rianne Dekker. Dekker doet onderzoek naar (sociale) media en het domein van veiligheid en openbare orde, en belicht aan de hand van de film het spanningsveld met openheid.

Lees meer

Poster for

Sneak Preview

Elke woensdag om 14:00 in LHC een nieuwe film die binnenkort te zien is in LCH, Springhaver of Slachtstraat.

De LHC Sneak Preview op woensdag vertoont altijd een andere film dan de Slachtstraat Sneak Preview op dinsdag. 

Lees meer

logo

Reserveren voor diner in LHC Salon

U kunt nu bij LHC reserveren via de website (rechts onder uw scherm) voor diner in het Salon. Daarnaast houden we ook altijd ruimte vrij voor bezoekers die ter plekke komen dineren. Vragen, opmerkingen of speciale wensen kunt aangeven via de reserveringsmodule. 

 

In LHC werken we met 100% biologisch vlees, eerlijke ingrediënten en fairtrade producten. Bij het samenstellen van onze menukaart ligt de focus op het seizoen en de bijbehorende producten. Wij werken zoveel mogelijk met ingrediënten uit de regio. Met een gevarieerd aanbod aan vegetarische en verantwoorde gerechten staan wij voor puur & smaakvol eten en drinken.