logo
logo

Vanaf deze week in Louis Hartlooper

Elke week zijn er weer nieuwe films te zien in Louis Hartlooper. Dit kunnen premières zijn óf films die hierheen verhuizen vanaf Springhaver. Een premièrekaartje kost op donderdag slechts € 8 (online).

 

The Lighthouse (robert eggers)

Een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.

Lees meer

 

System crasher (Nora Fingscheidt)

De 9-jarige Benni worstelt door een trauma met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar laatste hoop is Micha, een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om haar te begeleiden.

Lees meer

 

limited release: citizen k (Alex Gibney)

Michail Chodorkovski, een van de rijkste mannen van Rusland, leeft in ballingschap in Londen en spreekt zich ferm uit tegen het Poetin-regime dat al meer dan twintig jaar de macht in handen heeft.

Lees meer

 

NB: Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Language No Problem: Honeyland February 2, 12, 16 & 26

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose films we feel are a must-see for everyone. In February we will screen the Oscar-nominated documentary Honeyland by Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska in Louis Hartlooper.

Lees meer

Poster for

MoesMánia2020: David Lynch maart & april

Drie klassiekers van meester-cineast David Lynch worden teruggebracht naar het grote doek, in het teken van MoesMánia2020: een surreëel, stadsbreed festijn in Utrecht. Als meester van de bevreemding past het werk van Lynch namelijk perfect bij dat van kunstenaar J.H. Moesman. Op het programma staan: The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) en Mulholland Drive (2001).

Lees meer

Poster for

CJP x LHC: Drama Girl donderdag 5 maart

Speciale première van de Nederlandse film Drama Girl waarin regisseur Vincent Boy Kars, samen met zijn hoofdpersoon Leyla de Muynck, de grenzen tussen fictie en documentaire verkent. Leyla krijgt namelijk de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Na afloop van de film is er een Q&A met Vincent en Leyla, onder leiding van CJP-presentator Rick van Veluw. De avond wordt gehost door CJP en daarom mogen CJP-leden voor deze keer gratis een +1 meenemen!

Lees meer

Poster for

Science & Fiction x LHC: Clouds of Sils Maria vrijdag 6 maart

Speciale vertoning van Clouds of Sils Maria (2014) van regisseur Olivier Assayas. Op het hoogtepunt van haar carrière wordt actrice Maria (Juliette Binoche) gevraagd voor een hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, wordt zij geconfronteerd met de eindigheid van haar carrière. Met inleiding en nagesprek over gender en leeftijd door universitair docent Noortje van Amsterdam.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Lillian zaterdag 7 maart

Speciale voorpremière van het drama Lillian in aanwezigheid van regisseur Andreas Horvath. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om hem vragen te stellen tijdens een Q&A. De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. Een kroniek van een langzame verdwijning.

Lees meer

Poster for

Thee Wreckers Tetralogy + doc zaterdag 7 maart

In maart 2019 overleed de Nederlandse filmmaker Rosto A.D., kort na zijn 50ste verjaardag. Als ode aan deze iconische artiest vertonen we op zijn sterfdag een compilatie die bestaat uit vier kortfilms een korte docu, met inleiding van filmjournalist Theodoor Steen (Schokkend Nieuws). Naast filmmaker was Rosto ook muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar die die disciplines in zijn filmwerk samenvoegde tot een oeuvre dat in Nederland en eigenlijk ook ver daarbuiten zijn gelijke niet kent.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Woman zondag 8 maart

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2020 organiseren we een voorpremière van de documentaire Woman van Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova. Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding en religieuze overtuigingen. Er wordt ook ingegaan op de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter: Adam maandag 9 maart

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar het LHC. In maart staat het Marokkaanse drama Adam op het programma. De zwangere Samia vindt in Casablanca werk en onderdak bij een alleenstaande moeder. Maryam Touzani’s intelligente karakterstudie getuigt van een groot regietalent, met een mooi verhaal over het doorstaan van tegenslagen en de toekomst onbevreesd tegemoet treden.

Lees meer

Poster for

CineMar x LHC: Surf Movie Night dinsdag 10 maart

The CineMar Surf Movie Night sails into the most beautiful cities in Europe with its film tour. On March 10th the organization will dock in Utrecht to host an adventurous movie night. The program brings the highlights among the surf movies and surfing documentaries of the year into the Louis Hartlooper Complex: ocean stories for surf addicts. Five exciting short films will be screened this evening.

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film: De kinderen van juf Kiet woensdag 11 maart

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In maart staat de documentaire De kinderen van juf Kiet van Peter en Petra Lataster op het programma. Juf Kiet uit het Brabantse Hapert is met elk van haar migranten-kinderen even begaan. Ze spoort hen aan om hun eigenwaarde te hervinden, hoe moeilijk dat ook is na alles wat ze hebben ervaren. Met inleiding door psychotherapeut en psychoanalyticus Elke Teuwen.

Lees meer

logo

Porselein + Q&A donderdag 12 maart

Speciale première van het drama Porselein in aanwezigheid van regisseur Jenneke Boeijinck. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om haar vragen te stellen tijdens een Q&A, onder leiding van Gerlinda Heywegen van Filmkrant.Live. Met het fortuin dat zakenman Paul heeft verdiend, denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn vrouw Anna en hun achtjarige zoontje Thomas. Wanneer Thomas ziek wordt, beginnen hun perfecte levens langzaam af te brokkelen.

Lees meer

Poster for

LHC = Timeless: Do the Right Thing zondag 15, 22 en 29 maart

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Spike Lee’s klassieker Do the Right Thing (1989), verzorgde The Criterion Collection een 4K-restauratie. Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. Lee is zelf te zien als hoofdpersoon Mookie – een verzamelaar van racistisch speelgoed – naast toen nog vrij onbekende acteurs als Samuel L. Jackson en John Turturro.

Lees meer

Poster for

LHC = Queer: Greta maandag 16 & 30 maart, 13 april & 27 april

In ons Queer programma vertonen we twee keer per maand op maandag de beste queer films in LHC en Springhaver. In maart en april staat het Braziliaanse drama Greta van regisseur Armando Praça op het programma. De film vertelt het verhaal van de 70-jarige verpleger Pedro die stiekem de gewonde Jean, een moordverdachte, meeneemt naar zijn huis. Ondanks het verleden van de veel jongere Jean, ontwikkelt zich een tedere en liefdevolle relatie tussen de twee mannen.

Lees meer

Poster for

De Nederlandse Filmnacht: Paradise Drifters vrijdag 20 maart

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. Tijdens de komende editie van dit jaar staat Paradise Drifters in de spotlight: een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen. Paradise Drifters is gemaakt door de jonge Nederlandse filmmaker Mees Peijnenburg die door de Volkskrant is benoemd als een van de meest belovende filmtalenten in Nederland.

Lees meer

Poster for

Fantastic Fungi donderdag 26 maart

Speciale vertoning van de documentaire Fantastic Fungi van Louie Schwartzberg op de wereldwijde Fantastic Fungi Day. Stel je een organisme voor dat voedt, geneest, geheimen van het universum onthult en kan helpen de planeet te redden. Deze documentaire belicht de magische, mysterieuze en medicinale wereld van paddenstoelen. Door de ogen van gerenommeerde wetenschappers en mycologen zoals Paul Stamets en succesvolle auteurs zoals Michael Pollan, Eugenia Bone en Andrew Weil.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Corpus Christi zondag 12 april

Op Eerste Paasdag organiseren we een voorpremière van het Poolse drama Corpus Christie van Jan Komasa. In de jeugdgevangenis ervaart de 20-jarige Daniel een spirituele transformatie. Hij wil priester worden, maar vanwege zijn strafblad is dat niet mogelijk. Als hij voor een opleiding tot timmerman naar een dorp wordt gestuurd, neemt hij door een toevallige samenloop van omstandigheden de plaatselijke parochie over. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Lees meer