logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 11 augustus

mes frères et moi (Yohan Manca)

De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen.

LEES MEER

 

clara sola (nathalie álvarez mesén)

Tussen de dieren en de omringende Costaricaanse natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze echter nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Het leven van de kinderlijke Clara verandert wanneer ze tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer van haar rol als heilige.

LEES MEER

 

Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Voorpremière: Nope Zondag 14 augustus

Oscar®-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Oscar®-winnaar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer en de voor een Oscar® genomineerde Steven Yeun (Minari, Okja). Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen.

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased juli en augustus in het LHC

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. In samenwerking met Eye Filmmuseum vertonen Louis Hartlooper Complex en Slachtstraat Filmtheater deze hele zomer een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer

logo

LHC = Queer: Kokon

Nora, een 14-jarige stille waarneemster heeft zich altijd onzichtbaar gevoeld. Op feestjes, op school, bij het zwembad en op visites. De Berlijnse tiener besteedt normaliter haar tijd met haar grote zus, die veel uitbundiger is en een andere denkwijze dan Nora heeft. Haar grote zus geeft alleen maar om haar uiterlijk, het versieren van jongens en sociale media. Maar Nora heeft haar eigen visie op de wereld, en als ze Romy ontmoet, voelt ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar. De lucht lijkt blauwer en Nora’s lichaam veranderd. Ze voelt zich een rups die klaar is voor haar metamorfose: ze kruipt eindelijk uit haar cocon om een prachtige vlinder te worden.

Lees meer

logo

Cine de Vuelta in LHC, Slachtstraat en Springhaver 19, 20 en 21 augustus

Als onderdeel van het wielrenevenement ‘La Vuelta Holanda’ organiseren Louis Hartlooper, Springhaver en Slachtstraat Cine de Vuelta: een filmfestival volledig in teken van de Spaanse cinema. Tijdens dit filmfestival op 19, 20 en 21 augustus 2022 kijkt u de grootste Spaanse filmclassics. Stippel uw eigen tour de film uit langs de drie filmhuizen tijdens het festivalweekend met ter afsluiting op zondag 21 augustus de gratis Spaanse filmklassieker Todo Sobre Mi Madre in de zomerse buitenlucht op het Ledig Erf.

Lees meer

Poster for

Sneak Preview

Elke woensdag om 14:00 in LHC een nieuwe film die binnenkort te zien is in LCH, Springhaver of Slachtstraat.

De LHC Sneak Preview op woensdag vertoont altijd een andere film dan de Slachtstraat Sneak Preview op dinsdag. 

Lees meer