logo
logo

Premières in LHC Donderdag 22 t/m 29 september

don’t worry darling (Olivia Wilde)

Het langverwachte familiedrama van regisseur en actrice Olivia Wilde met o.a. Florence Pugh en Harry Styles. Een huisvrouw die met haar man in een utopische gemeenschap woont, begint zich zorgen te maken dat zijn glamoureuze bedrijf verontrustende geheimen verbergt.

LEES MEER

 

 

amigo secreto (Maria Augusta Ramos)

Een indringende documentaire waarin drie journalisten onderzoeken hoe ‘lawfare’ de Braziliaanse rechtstaat in gevaar brengt en hoe extreem-rechts en Bolsenaro aan de macht is geholpen.

LEES MEER

 

dealer (Jeroen Perceval)

Vlaams drama waarin de veertienjarige drugsdealer Johnny een bijzondere band opbouwt met zijn vaste klant, de beroemde en succesvolle acteur Anthony. Er ontstaat een bijzonder band tussen de twee verloren zielen en ze besluiten beiden een ander pad te kiezen.

LEES MEER

 

 

Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Nederlands Film Festival in LHC Donderdag 22 t/m 29 september

NFF trekt van 22 tot en met 29 september in bij LHC en zal gedeeltelijk het LHC programma overnemen. Voor het NFF programma in LHC verwijzen we u door naar NFF Programma & Tickets. Ons eigen filmprogramma proberen we zoveel mogelijk door te laten gaan in LHC zalen 3,4, 5. Houdt hiervoor onze LHC agenda in de gaten.

 

Vanaf vrijdag 30 september komen de volgende films weer terug bij LHC:

Hartloopertjes: Knor

Mes frères et moi 

 


logo

Psychoanalyse & Film

Psychoanalyse & Film is een reeks van zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april). De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. Dit jaar staat het thema ‘(dis)harmonie’ centraal.

 

Vanaf 5 oktober te zien in LHC: Herfstsonate (Ingmar Bergman, 1978).

Lees meer

Poster for

Sneak Preview Elke woensdag om 14.00u

Elke woensdag in LHC een nieuwe film die binnenkort te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat. De LHC Sneak Preview op woensdag vertoont altijd een andere film dan de Slachtstraat Sneak Preview op dinsdag. 

 

I.v.m. het Nederlands Film Festival in LHC 1 en 2 van 22 t/m 29 september, vervalt de LHC Sneak Preview op woensdag 28 september.

Lees meer

logo

Vacatures bij LHC

LHC is per direct op zoek naar collega’s:

 

Afwasser
Zelfstandig werkend kok

 

Benieuwd? Neem dan voor meer informatie snel een kijkje op onze pagina.

Lees meer

Poster for

Filmcursussen Filmcursussen in LHC

Al ruim 15 jaar verzorgt het LHC diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten, elk met hun eigen specialiteiten op het gebied van film. Tijdens de cursussen lichten de docenten hun filmkennis toe aan de hand van uiteenlopende voorbeelden en fragmenten. De cursussen worden gegeven in een van de filmzalen van het LHC, geheel volgens de corona-maatregelen. De nieuwe cursussen starten in oktober 2021 en lopen tot juni 2022. Bekijk het aanbod, leer meer over de docenten en meld je aan.

Lees meer