logo

We mogen weer! Vanaf woensdag 26 januari

U bent weer van harte welkom om bij het LHC te genieten van de mooiste films en een heerlijke borrel, hapje of drankje. Het nieuwe filmprogramma voor de speelweek van donderdag 27 januari t/m woensdag 2 februari vindt u in onze agenda.


logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 27 januari

licorice pizza (Paul Thomas Anderson)

Licorice Pizza vertelt het verhaal van Alana Kane (Alana Haim) en Gary Valentine (Cooper Hoffman), die in 1973 opgroeien en verliefd worden in de San Fernando Valley. De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson en volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde.

LEES MEER

 

nightmare alley (Guillermo del Toro)

Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) bevriend raakt met de helderziende Zeena (Toni Collette) en haar ex-man Pete (David Strathairn) tijdens eens rondreizende kermis, begint eindelijk zijn weg naar succes. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Met de deugdzame Molly (Rooney Mara) loyaal aan zijn zijde, smeedt Stanton een complot om een gevaarlijke zakenman (Richard Jenkins) op te lichten met de hulp van een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett) die weleens zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe zou kunnen zijn.

LEES MEER

 

sun children (Majid Majidi)

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is.

LEES MEER

 

the tragedy of macbeth (Joel Coen)

Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige toneelverfilming van Macbeth. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid. De Schotse generaal Macbeth raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden. Met zijn ambitieuze vrouw ter ondersteuning beraamt hij plannen om de macht te grijpen. Het veroveren van de Schotse troon leidt echter zijn eigen ondergang in.

LEES MEER


Verder te zien bij LHC Vanaf donderdag 27 januari

house of gucci (Ridley Scott)

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

LEES MEER

 

west side story (Steven Spielberg)

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

LEES MEER

 

annette (leos carax)

Henry is een succesvol komiek met een bikkelharde ego-show. Ann een gevierd operazangeres. Ze zagen het allebei niet aankomen, maar werden verliefd en houden zoveel van elkaar, dat het pijn doet. Maar de roem, de roddels en de komst van hun eerste kindje stijgen Henry en Ann naar hun hoofd en verandert hun leven voorgoed. Annette is de nieuwe musical van schrijver-regisseur Leos Carax (Holy Motors). Met muziek van Sparks en Adam Driver en Marion Cotillard in de hoofdrol.

LEES MEER

 

the french dispatch (wes anderson)

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. De hoofdrollen worden vertolkt door: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray en Owen Wilson.

LEES MEER

 

riders of justice (Anders Thomas Jensen)

In deze tragikomedie moet beroepsmilitair Markus noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan.

LEES MEER


logo

Coronamaatregelen Vanaf woensdag 26 januari

Een bezoek aan onze horeca binnen of een filmvertoning kan enkel als u in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs + identiteitsbewijs + mondkapje wanneer u rondloopt. Uw gegevens worden bij onze receptie gecontroleerd.

Lees meer