logo
logo

Nieuw in LHC vanaf donderdag 24 juni

Mandibules (Quentin Dupieux)

Jean-Gab en Manu vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen.

Lees meer

 

Love in a Bottle (Paula van der Oest)

Lucky en Miles ontmoeten elkaar vluchtig op een vliegveld. Terwijl de wereld in de greep raakt van Covid, proberen zij opgesloten vanuit hun eigen huis, ver weg van elkaar, hun relatie op te bouwen.

Lees meer

 

Limited Release: The Human Voice (Pedro Almodóvar)

Een vrouw komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop terwijl haar wereld ineen stort.

Lees meer

 

Limited Release: De Oost (Jim Taihuttu)

Johan is een jonge Nederlandse soldaat die wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Als de oorlog escaleert, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor hem steeds vager.

Lees meer

 

Limited Release: Promising Young Woman (Emerald Fennell)

Cassie struint elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door “bezorgde” mannen. Een onverwachte ontmoeting geeft haar de kans om haar verleden recht te zetten.

Lees meer

 

NB: Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


Poster for

Eenmalige double bill: Inner Landscape + Si Fan 26 juni

Eenmalige double bill, met na elkaar de docu Inner Landscape en de kameropera Si Fan. De docu toont de realisatie van Si Fan; in 2015 voor het Nieuw Ensemble gecomponeerd door de Chinese Guo Wenjing. Hij combineert de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. “Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt hij tegen Ed Spanjaard (chef-dirigent Nieuw Ensemble) die hem in China opzoekt om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Quo Vadis, Aida? 29 juni

Voorpremière van het Bosnische drama Quo Vadis, Aida? van regisseur Jasmila Žbanić. Na afloop is er een Q&A met producent Els Vandevorst. De film geeft een fictieve weergave van de genocide in Srebrenica waarbij meer dan 8.000 vluchtelingen werden omgebracht. We volgen Aida (Jasna Đuričić), die als tolk werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger.

Lees meer

logo

Het meesterlijke oeuvre van Wong Kar-Wai vanaf 1 juli te zien in LHC

In samenwerking met Cinéart brengt Eye Filmmuseum zes films van Wong Kar-wai opnieuw landelijk uit: In the Mood for Love, Chungking Express, Fallen Angels, Happy Together, 2046 en The Hand (uit de omnibusfilm Eros). Met uitzondering van de laatstgenoemde zijn ze gerestaureerd in 4K en vanaf 10 juni kunnen ze bekeken worden in Eye Filmmuseum en in landelijke theaters.

Lees meer

Poster for

IN-EDIT x LHC 17 juli

IN-EDIT is a music documentary festival with new international and Dutch music documentaries. Next to the screening of the films, the festival has live performances by matching musicians, Q&A’s with artists and directors, and industry meetings arranged for and by professionals in Amsterdam. On July 17 we are hosting the event IN-EDIT x LHC with screenings of three festival films: A Tuba to Cuba, Crock of Gold and The Songpoet.

Lees meer

logo

We mogen weer!

We mogen weer! Vanaf nu kunt u online kaarten kopen voor de film via de agenda.

Voor de horeca kunt u enkel ter plaatse reserveren.

 

De voorwaarden op een rijtje:

• Geopend op maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 22:00 en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 22:00;

• De basisregels blijven gelden, zoals 1,5 meter afstand;

• Mondkapje verplicht bij het betreden van het pand. Zodra u zit mag het mondkapje af;

• Filmkaartjes zijn uitsluitend online te koop;

• Drankjes zijn te bestellen aan de bar en mogen mee de zaal in;

• Voor de horeca uitsluitend ter plaatse reserveren;

• Enkel bediening aan de tafels;

• Bij voorkeur contactloos betalen in de horeca;

• Contact-/gezondheidsformulier invullen bij een bezoek aan de horeca.

 

Hopelijk tot snel!