logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 30 november

SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)

Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare verhalen en ervaringen en tonen zo het meest intieme samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten.

LEES MEER

 

 

De nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


Poster for

Special Release: De Bezette Stad Vanaf donderdag 30 november

Het verleden botst met ons heden in Steve McQueens documentaire, geïnspireerd op het boek Atlas van een Bezette Stad. Hij creëert twee in elkaar grijpende portretten: het ene toont de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, het andere is een reis door de laatste jaren van pandemie en protest.

 

De Bezette Stad heeft een pauze van 15 minuten.

Lees meer

logo

Voorpremière: Sur L’Adamant (Lux Audience Award) Op zondag 3 december om 11:00 & zaterdag 9 december om 11:00

De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie.

 

Onderdeel van de Maand van de Europese Film en genomineerd voor de Lux Audience Award. Beoordeel de film en maak kans op een reis naar het Europees Parlement om de Lux Audience Award Ceremonie bij te wonen.

lees meer

logo

Weekly Preview Elke woensdag om 14:00 in LHC and every Tuesday at 9.30PM in Springhaver (with English subtitles)

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14:00 and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9.30PM.

Lees meer

logo

Movies That Matter On Tour: Freda Op maandag 11 december om 18:45

Als haar geliefde Yeshua op bezoek is uit de Dominicaanse Republiek, waar hij naartoe is verhuisd nadat hij slachtoffer werd van een willekeurige schietpartij, vraagt hij of ze bij hem komt wonen. Maar thuis heeft haar zus haar nodig, en blijkt haar moeder ernstig beschadigd door haar verleden.

 

Deze film is onderdeel van Movies that Matter on tour. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek.

Lees meer

Poster for

Vacature: Zelfstandig Werkend Kok

Onze keuken is momenteel op zoek naar een Zelfstandig Werkend Kok voor min. 24 uur in de week. Als Zelfstandig Werkend Kok bereid je gerechten in de warme en koude keuken en maak je deel uit van een gemotiveerd team dat altijd op zoek is naar food trends, inspiratie en nieuwe gerechten. Ervaring in de (professionele) keuken is een pre maar een goede dosis ambitie vinden wij net zo belangrijk.

Lees meer