Online versie
 
Nieuwsbrief LHC, Springhaver & Slachtstraat | Officiële opening Slachtstraat Filmtheater op vrijdag 5 augustus op de Neude
 
Header afbeelding LHC & Springhaver & Slachtstraat
 
Feestelijke opening Slachtstraat Filmtheater op vrijdag 5 augustus op de Neude
 
 
Feestelijke opening Slachtstraat Filmtheater op vrijdag 5 augustus op de Neude
 

Vanaf 5 augustus 2022 heeft Utrecht officieel 1 filmhuis met 10 zalen verspreid over 3 locaties in de binnenstad. Naast het Louis Hartlooper Complex aan ’t Ledig Erf, het Springhaver Theater op de Springweg, is nu het Slachtstraat Filmtheater met een ‘grand-café’ geopend bij de Neude.  

 

Dit nieuwe, enthousiast ontvangen culturele (film)centrum op de plek van het oude ’t Hoogt, heeft nu drie maanden proefgedraaid. Alles werkt naar behoren en we zijn klaar voor het nieuwe filmseizoen. En dit willen we vieren. Daarom bieden we de Utrechters een gratis openluchtvoorstelling van de muzikale documentaire ‘Summer of Soul’ aan. Deze Oscar winnende film zal op groot scherm worden vertoond op de Neude. Voorafgaand zullen we de avond openen met een filmquiz en een feestelijk drankje in de Slachtstraat. Nadere informatie over de filmquiz volgt. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

Noteert u vast:

 

wanneer: vrijdagavond 5 augustus
19:00 uur: filmquiz en feestelijk drankje bij de Slachtstraat
21:00 uur: openluchtvertoning van Summer of Soul (117 min) op de Neude
toegang: gratis

 

Hoewel wij zorgen voor wat banken, wordt een eigen stoel of zitzak aanbevolen.

 
 
 
 
 
Summer of Soul
 
 
5 augustus | Buitenfilm op de Neude
Summer of Soul
 

De met een Oscar bekroonde muziekdocumentaire ‘Summer of Soul’ uit 2021, gaat over het legendarische Harlem Cultural Festival in 1969. Muzikant en debuterend regisseur Questlove brengt in deze energieke en swingende documentaire nooit eerder vertoonde archiefbeelden over de Afro-Amerikaane cultuur/muziek in de V.S. tot leven. De historische beelden zijn gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Gavey Park). Op dit festival traden muzikale grootheden op waaronder Nina Simone, Stevie Wonder en Gladys Knight & the Pips. Stil zitten is onmogelijk.

 

★★★★★ – De Volkskrant
Deze zinderende muziekdocumentaire Summer of Soul toont een vergeten festival dat zo belangrijk was voor de zwarte gemeenschap.

★★★★★ – The Guardian
The best concert film ever made.

★★★★★ – Empire
Sonically flawless, authentically textured and deep-rooted in cultural significance.

 
  Bekijk de trailer  
 
 
 
 
Cadeautje voor elke filmbezoeker
 
 
Cadeautje voor elke filmbezoeker
 

Ter ere van de officiële opening van de Slachtstraat krijgt u als filmbezoeker een kleinigheidje van ons. Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 augustus ontvangt u bij elk filmbezoek een cadeautje aan de kassa van de Slachtstraat. Zo kunt u een leuk aandenken met u mee naar huis nemen. Let wel: zolang de voorraad strekt.

 
 
 
 
 
Deze zomer vieren wij de Spaanse film
 
 
Deze zomer vieren wij de Spaanse film
 

Als onderdeel van het wielrenevenement ‘La Vuelta Holanda‘ organiseren het Louis Hartlooper Complex, Springhaver en Slachtstraat Filmtheater Cine de Vuelta: een filmfestival volledig in teken van de Spaanse cinema. Tijdens dit filmfestival op 19, 20 en 21 augustus kijkt u de grootste Spaanse filmclassics. Stippel uw eigen tour de film uit langs de drie filmhuizen tijdens het festivalweekend met ter afsluiting op zondag 21 augustus een Spaanse filmklassieker in de zomerse buitenlucht.

 

In aanloop naar ons festivalweekend geniet u op 20 juli van de voorpremière Alcarràs met een heerlijk verkoelende sangria (keuze uit met of zonder alcohol). Salud! 

 

Overzicht data & locaties 
20 juli: Spaanse voorpremière bij het Louis Hartlooper Complex
19, 20 en 21 augustus: Spaanse klassiekers bij het Louis Hartlooper Complex, Springhaver en Slachtstraat Filmtheater 

 
 
 
 
 
 
 
Je ontvangt deze e-mail op {{EMAIL}}
 
afmelden?
 
 
verzonden met Eagerly Newsletters