logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 18 april

GREEN BORDER (AGNIESZKA HOLLAND)

In de bossen tussen Belarus en Polen belanden de vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Belarus ondermijnt de EU en stimuleert deze grensoversteek. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van Syrische families, de activisten en grenswachters met elkaar verweven.

 

Winnaar van de publieksprijs bij het IFFR en de speciale jury prijs het Film Festival van Venetië.

LEES MEER

 

 

AUGURE (BALOJI)

Koffi keert na lange tijd terug naar Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen. Koffi probeert de banden weer aan te sterken, maar wordt door de gemeenschap gezien als het ‘teken van de duivel’. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de strijd aan te gaan om dit label te verwerpen.

 

Augure is het debuut van de Belgisch-Congolese Baloji, gevierd kunstenaar, muzikant en modeontwerper. Het visueel verbluffende resultaat werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize en was de Belgische Oscar inzending.

LEES MEER

 

De nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Weekly Preview Elke woensdag om 14:00 in LHC and every Tuesday at 9.30PM in Springhaver (with English subtitles)

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14:00 and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9.30PM.

Lees meer

Poster for

Re-release: Gimme Shelter (1970) Op vrijdag 19 april 16:30 & woensdag 24 april 16:30

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway.

 

Lees meer

Poster for

Voorpremière: The Stones and Brian Jones (In-Edit On Tour) Op woensdag 24 april om 19:00

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten.

 

The Stones and Brian Jones is de slotfilm van het In-Edit Festival 2024, het muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires.

Lees meer

logo

Cinemaatjes: Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop Vanaf woensdag 24 april

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis.

Lees meer

Poster for

Special Release: Macbeth (Ralph Fiennes & Indira Varma) Op zaterdag 4 mei om 11:30, zondag 5 mei om 11:30 & woensdag 8 mei om 18:30

Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes en Olivier Award-winnaar Indira Varma schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth. Een meeslepend verhaal over hebzucht, moord, deceptie en bijgeloof. Er kleeft bloed aan de handen van een stel, gecorrumpeerd door hun meedogenloze lust voor macht. Eenmaal de grens over, is er geen weg meer terug. De film heeft een pauze en is Engels ondertiteld.

Lees meer