Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
der_staat_gegen_fritz_bauer_20000358_ps_1_s-low.jpg

Vanaf nu dagelijks in het Louis Hartlooper Complex

Vanaf nu zie je dagelijks de film Der Staat gegen Fritz Bauer van regisseur Lars Kraume dagelijks bij Louis Hartlooper. Der Staat gegen Fritz Bauer is een meesterlijk acteerwerk met Duitse topacteurs Burghart Klaussner (‘Das weisse Band’, ‘Goodbye Lenin’) en Ronald Zehrfeld (‘Barbara’, ‘Phoenix’). In deze meeslepende historische thriller in het naoorlogse Duitsland wil procureur-generaal Fritz Bauer de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. 

Lees meer

shot2_large.jpg

Filmwandeling langs Utrechtse filmlocaties zondag 1 mei

Wist je dat de historische binnenstad vaak gebruikt wordt als decor voor Nederlandse films? Utrecht Verrast neemt je tijdens een unieke filmwandeling 1,5 uur mee langs een aantal van deze filmlocaties. Naast de filmverhalen laat de gids in beeld en geluid op locatie zien hoe de scene uiteindelijk in de film is gemonteerd. En het zijn meer films dan je denkt. Neem je filmvrienden mee en beleef samen met hen Utrecht filmstad van dichtbij. Het startpunt van de filmwandeling is het Louis Hartlooper Complex.
Lees meer

Guantanamos-Child-OmarKhadr.jpg

Movies That Matter on Tour - Guantanamo’s Child incl. nagesprek maandag 2 mei

Als spin-off van het jaarlijkse festival toeren Movies That Matter van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet op een vaste dag en tijdstip. In mei toert de documentaire Guantanamo’s Child door het hele land in Movies that Matter On Tour.


Toen hij vijftien jaar oud was werd de Canadese Omar Khadr gevangengenomen door Amerikaanse troepen en zonder proces opgesloten in Guantanamo Bay. Daar werd hij jarenlang gemarteld. Nu, dertien jaar later, komt de 28-jarige Khadr vrij, mede door grote inspanningen van zijn advocaat. Samen met zijn raadsman blikt hij terug op zijn aanhouding in Afghanistan en jarenlange ontberingen in het gevangenenkamp. Was hij een naïef kind of een gewetenloze terrorist? En kun je een kind verantwoordelijk houden voor zijn daden? 

Lees meer

Filmposter.jpg

Little Angels incl. nagesprek met regisseur Marco Niemeijer donderdag 5 mei

Regisseur Marco Niemeijer maakte de documentaire Little Angels, over zijn Joodse familiegeschiedenis. Aan de hand van bewaard familiearchief onderzoekt de documentaire de weerslag die de oorlog heeft gehad op zijn stiefoma en zijn stieftante waarin pijnlijk duidelijk wordt hoe het oorlogstrauma doorwerkt in de levens van deze mensen. 

 

Na afloop is er een Q&A met regisseur Marco Niemeijer. 

Lees meer

bananapancakes4.jpg

Happinez Cinema zaterdag 14 mei

Vanaf mei kun je elke tweede zaterdag van de maand naar de bioscoop voor een echte Happinez-film of -documentaire. Gun jezelf een moment van bezinning en verwondering en laat je inspireren. Op zaterdag 14 starten we met Banana pancakes and the children of sticky rice een complex East-meets-West verhaal in een rijke en confronterende filmtaal.
Lees meer

poster_la_meglio_deel_1.jpg

Timeless Sunday - La Meglio Gioventù zondag 1 mei en 15 mei

In het kader van de klassiekerreeks Timeless Sunday vertonen we het eerste deel van La Meglio Gioventù op 1 mei. Op zondag 15 mei vertonen we deel 2. La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu.

 

Lees meer

grand-budapest-hotel.jpg

LHC Filmquiz woensdag 18 mei

Op woensdag 18 mei (20.00 uur) is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de pittige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem.

 

 

Lees meer

hitchcock.jpg

Beeldkabinett zaterdag 21 mei

Zaterdag 21 mei (15.00 uur) is er weer een nieuwe editie van Beeldkabinett. Het Beeldkabinett is een filmlezing met een knipoog, onder het genot van een drankje.  Een stukje gezelligheid en er ook nog iets van opsteken. In het Beeldkabinett kan het allemaal…

Lees meer

Science_Fiction_2016_webbeeld.jpg

Science & Fiction 2016: Doe het zelf!

De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij de film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek.

Onder de titel Science & Fiction: Doe het zelf! vertonen we dit jaar vier bijzondere films die je aan het denken zetten over ‘burgers aan het roer’.
Lees meer

U.jpg

Festival Utrecht over Utrecht -Liefde voor Utrecht zondag 26 juni

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur cinema- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht.
De tiende editie zal plaats vinden op zondagmiddag 26 juni 2016 in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. 

 

Voor de 10e editie van Utrecht over Utrecht verschijnt een lustrum boekje waarin bekende Utrechters hun liefde voor Utrecht verklaren. 
Herman van der Zandt, Ingmar Heytze, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Cees Grimbergen, Jeroen Wielaert, André van Duren, Bernard Tomlow, Manon Uphoff, Jos Stelling, Werry Crone, Jean van de Velde, Guido de Wijs en Ad van Liempt werken mee aan het boekje. Burgemeester Jan van Zanen heeft zijn voorwoord al geschreven!

Lees meer