Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
l_economie_du_couple_36000484_ps_1_s-low_(1).jpg

Nu te zien bij Louis Hartlooper Complex

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 6,- voor een kaartje.

 

L'économie du couple (Joachim Lafosse) is een Belgisch drama over een echtpaar dat na vijftien jaar huwelijk besluit om te scheiden. Ze vinden allebei dat ze recht hebben op het gezamenlijke huis waar ze met hun dochters wonen. Totdat de scheiding is voltrokken en het discussiepunt van het huis is opgelost is er geen andere keuze dan samen in het huis te blijven wonen. Geen van beiden is bereid om toe te geven, zelfs wanneer alles gezegd en gedaan lijkt te zijn. Op donderdag 27 oktober hebben we een speciale +1 actie met Cineville: op die dag mogen alle Cineville-pashouders een gratis introducé meenemen.

Lees meer

Wildeaardbeien.jpg

Psychoanalyse & Film: Wilde Aardbeien woensdag 26 oktober

Vanaf oktober starten we weer met de maandelijkse filmreeks Psychoanalyse & Film, met thema, inleiding door een deskundige en een nagesprek. Op woensdagavond 26 oktober vertonen we Ingmar Bergman’s klassieker Wilde Aardbeien (1957) met psychoanalytische inleiding door psychiater en psychoanalyticus Martin Willems.
Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 29 oktober, vrijdag 4 november, zaterdag 12 november

Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers 'Down to earth', die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Poster_LHC.jpg

Refuge, a Human Story: documentaire en expositie t/m 31 oktober

In oktober bieden wij ruimte aan het project "Refuge, a Human Story", bestaande uit een korte documentaire, een foto-expositie en een boek waarin vluchtelingen centraal staan. De foto-expositie is de hele maand te bezichtigen in onze foyer. De documentaire wordt op 3 en 31 oktober om 13:00 vertoond, met om 12:30 inloop en boekpresentatie. Alle onderdelen van het project zijn gratis toegankelijk.

Lees meer

VS.jpg

NUT: Presidentsverkiezing - kiezen uit twee kwaden, hoe doe je dat? zaterdag 5 november

Hoe kies je tussen twee kwaden? Door wie word je liever gebeten: de kat of de hond? Voor die ongelukkige vraag staat de Amerikaanse kiezer op 8 november. Want voor vele miljoenen Amerikanen is de stem op Clinton of Trump niet een positieve. Historicus en Amerikanist Maarten Zwiers en Amerikakenner en communicatie-adviseur Marco van den Doel nemen deze kwesties als leidraad tijdens de zesde lezing van de Nieuwe Utrechtse Tribune.

Lees meer

CrimeFestival5_Poster_700x1000mm_v3.jpg

Crime Festival zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november organiseert Lumière de 5e editie van het Crime Festival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Liefhebbers van Scandinavische series en crime series kunnen een hele dag genieten van een nieuwe lading aan ‘Nordic Noir’ op het grote doek. Naast de vele serie vertoningen is deze dag ook gevuld met ‘Q&A’ sessies met topacteurs en producenten en toelichtingen van schrijvers.
Lees meer

poster-baba-joon.jpg

SERET Israeli Film & TV festival on tour: Baba Joon zondag 6 november

Speciale vertoning van Israëlisch drama Baba Joon van regisseur Yuval Delshad, in het kader van het SERET Israeli Film & TV festival, dat van zaterdag 5 t/m woensdag 9 november plaatsvindt in Amstelveen. De film geeft een interessant beeld van een onbekende cultuur binnen de Israelische samenleving en vertelt een familieverhaal in prachtige cinematografie. Baba Joon was de Israëlische Oscarinzending en won de Ophir award voor beste film.

Lees meer

MtMposternovember.jpg

Movies that Matter On Tour: Les Chevaliers Blancs maandag 7 november

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 18 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in Louis Hartlooper Complex. De vertoning is gecombineerd met een inleiding of nagesprek met uiteenlopende gasten. Tijdens deze tweede editie van dit jaar vertonen we het Frans-Belgische drama Les Chevaliers Blancs van regisseur Joachim Lafosse. De film is gebaseerd op de affaire L’Arche de Zoé, waarbij een Franse humanitaire organisatie in 2007 haar status misbruikte om kinderen weg te plukken uit Tsjaad ten behoeve van Franse adoptieouders. Na de voorstelling is er een nagesprek met professor René Hoksbergen, die al jaren actief is in het adoptieveld.

Lees meer

Filmcafe_raamposter_12_november_2016.jpg

Film Café zaterdag 12 november

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

BIDB_Okt_2016_Flyer_FINAL_2.jpg

Boeddha in de Bios: Paths of the Soul zaterdag 19 november

Culture of Tibet presenteert in samenwerking met Louis Hartlooper Complex en Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling: Boeddha in de Bios. We starten de middag met de vertoning van Paths of the Soul, een film van regisseur Zhang Yang die de grenzen tussen speelfilm en documentaire doet vervagen. Het is één van de meest meeslepende en tot nadenken stemmende pelgrimstochten uit de filmgeschiedenis. Na de filmvertoning is de Tibetaanse authentieke meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal aanwezig om te vertellen over het belang en de waarde van vertrouwen, een van de inspirerende thema’s uit de film.

Lees meer