Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
brimstone_48050676_ps_1_s-low.jpg

Nu in Louis Hartlooper

Brimstone (Martin Koolhoven) is een duistere Western-thriller die zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. De levens van de jonge vrouw Liz en haar gezin komen op het spel te staan als een huiveringwekkende dominee in hun leven verschijnt. Let op: + € 1,50 lange film toeslag.

 

Lion (Garth Davis) is een waargebeurd verhaal over een vijfjarige Indiase jongen die verdwaalt en terechtkomt in Australië, ver weg van zijn thuis en familie. Als volwassen man gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Plaatje_nieuwe_scanners.jpg

Scanners

In Louis Hartlooper werken we met scanners. Dit betekent dat je direct kan doorlopen naar de zaal als je je kaarten vooraf hebt betaald via iDEAL. De QR-code in de bevestigingsmail (uitgeprint of op je telefoonscherm) wordt bij de ingang van de zaal gescand. Je hoeft dus niet meer in de rij bij de kassa te wachten om je kaarten op te halen.
Lees meer

TSHeimatA3klein.jpg

Timeless Sunday: Heimat 1 zondag 22 januari

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Van 8 januari t/m 9 april vertonen we elke Timeless Sunday een deel van het epos Heimat 1. In de jaren tachtig baarde Edgar Reitz opzien met deze monumentale tv-serie. Heimat 1 speelt zich af in het fictieve dorpje Schabbach op de Hunsrueck in de jaren 1919-1982. Centraal staat Maria, die in de serie opgroeit van een 17-jarig meisje tot oude vrouw. Zij moet zich net als de rest van Duitsland door de crisis van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog heen slaan.

Lees meer

PosterPsychoanalyseFilm25jan.jpg

Psychoanalyse & Film: Children of Men woensdag 25 januari

Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. Het thema van de huidige serie is: generaties. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met  de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse en het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap. Deze keer vertonen we Alfonso Cuarón’s sciencefiction-thriller Children of Men met inleiding door psycholoog en psychoanalyticus Marc Hamburger.
Lees meer

NUTA3afficheNatuurklein.jpg

NUT: Even een frisse neus halen zondag 29 januari

De natuur is een probleem en dat is van alle tijden. In vroeger dagen diende hij bestreden te worden en vandaag de dag moet hij worden beschermd danwel beheerd. Maar is het dan nog natuur en wat blijft er over van onze wens tot ‘beleving’? Columnist, bioloog en hoogleraar aan de faculteit Geowetenschappen (UU) prof. dr. Jelle Reumer en politicus en directeur Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Jaap Dirkmaat nemen deze vragen als leidraad tijdens de zevende lezing van de Nieuwe Utrechtse Tribune.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 4 februari, zaterdag 11 februari, zaterdag 18 februari, zaterdag 25 februari

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: in februari elke zaterdag om 12:00 in LHC. Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers 'Down to earth', die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Poster_lowres.jpg

Movies that Matter On Tour: The Islands and the Whales maandag 6 februari

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 18 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat de documentaire The Islands and the Whales van Mike Day op het programma. Tussen IJsland en Schotland liggen de adembenemend mooie Faeröer eilanden. Op de rotsachtige heuvels groeit weinig, dus leeft het inheemse volk al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling van de zee loopt hun traditionele levenswijze gevaar. De vis zit vol kwik, de vogels vol plastic en bovendien liggen de Faeröers onder vuur vanwege de walvisvangst.

Lees meer

POSTER_DEF.jpg

Chasing Reels x LHC: voorpremière Paterson woensdag 8 februari

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Bij Chasing Reels zie je de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren. Het volgende event wordt een indie film marathon in april, waarbij gerenommeerd Amerikaans filmfestival SXSW een van de films zal presenteren maar we beginnen met een voorpremière van Paterson van Jim Jarmusch. 
Jim Jarmusch maakte prachtfilms als ‘Down By Law’, ‘Broken Flowers’ en ‘Coffee and Cigarettes’. ‘Paterson’ wordt nú al zijn meest persoonlijke en beste film ooit genoemd.

Lees meer

LHC_Open_Doek.jpg

LHC Open Doek zaterdag 11 maart

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) biedt ruimte aan filmtalent. Wij krijgen uit het hele land regelmatig verzoeken van onder meer aanstormend filmtalent om films te mogen presenteren. Daaruit ontstond het idee om jaarlijks een dag onze grootste zaal ter beschikking te stellen aan filmtalent. Het hebben van een podium en het vertonen van film op het grote doek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De eerste editie van LHC Open Doek is op zaterdag 11 maart 2017 van 10:00 tot 19:00 in LHC 1 (201 stoelen).
Lees meer

CampagnebeeldUoU2017DEF.jpg

Utrecht over Utrecht 2017 Welkom in Utrecht?

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur cinema- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht. De elfde editie vindt plaats op zondag 25 juni 2017 bij ons in het Louis Hartlooper Complex. Het thema van deze editie is: Welkom in Utrecht? Dit thema is slechts een handreiking, geen verplichting. Inschrijven kan tot 2 april 2017 in de categoriën Film, Foto, Verhaal en Gedicht.

Lees meer

Timeless_Sunday_Raamposter_A3_03.jpg

Timeless Sunday 2016/2017

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Er worden jaarlijks wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie, slechte, mislukte, spannende, onvergetelijke en persoonlijke (arthouse) films is natuurlijk het beste en het meest bijzondere in het Louis Hartlooper Complex te zien. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken en op het grote doek vertoond moeten worden; daar zijn ze voor gemaakt en daar horen ze thuis. In seizoen 2016/2017 onder andere op het programma: Once Upon a Time in the West en de serie Heimat 1.
Lees meer

deexplicateur.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?
Lees meer