Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
high-rise_52010055_ps_1_s-low.jpg

Vanaf donderdag bij ons te zien

Vanaf donderdag zie je weer 2 nieuwe films bij ons in het Louis Hartlooper. Allereerst, High-Rise. Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans en Elisabeth Moss in een dystopische thriller van regisseur Ben Wheatley (Sightseers) naar de cultroman van J.G. Ballard. Dr. Robert Laing is de nieuwste bewoner in een luxueuze wolkenkrabber. Al snel vindt hij aansluiting bij het sociale leven van de flatgemeenschap en ontdekt hij de complexe verhoudingen ervan. Het verhaal speelt zich af in een retro-futuristische versie van de jaren zeventig en levert met de uitbundige art direction een visueel spektakel af.

 

Daarnaast, Liza, the Fox-Fairy. Liza The Fox-Fairy is een surrealistisch sprookje met een donker randje van de Hongaarse filmmaker Károly Ujj Mészáros. De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza's grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. The Fox-Fairy is samen met de korte voorfilm Edmond van regisseur Nina Gantz te zien.

 

Beiden op donderdag (première-dag) voor slechts €6,- te zien!

Lees meer

yL0LEReS.jpg

Tourfilmavond i.s.m. Festival du Vélo donderdag 30 juni

In navolging van Le Grand Départ in Utrecht in 2015 organiseert de stad van 30 juni t/m 3 juli 2016 een feestelijk Tourweekend met verschillende sportieve en culturele activiteiten. Louis Hartlooper Complex rolt op donderdag 30 juni de gele loper uit en organiseert een Tourfilmavond waar alles in het teken staat van fietsen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Utrecht, BLIK Film, HAFF, en HetisKoers die avond presenteert.
Lees meer

kriterion_-_sinds_45_12012092_ps_3_s-low.jpg

Documentaire over het Amsterdamse filmhuis Kriterion zaterdag 2 juli

In deze documentaire wordt de geschiedenis van Amsterdams filmhuis Kriterion getoond. Het filmhuis wordt geleid door studenten sinds de oprichting in 1945. De makers van de film zijn aanwezig: Hedda van Gennep en Wouter Snip. Voormalig programmeur van het Nederlands Film Festival Herman de Wit zal de Q&A leiden. 

 

Lees meer

the_red_turtle_51000107_ps_1_s-low.jpg

2 extra voorpremières The Red Turtle 2 + 3 juli

Na het grote succes van de bijzondere voorpremière op 21 juni van The Red Turtle, vertonen wij a.s zaterdag en zondag nog 2 keer een extra voorpremière! Aanschouw deze prachtige, langverwachte animatie van Michael Dudok de Wit als een van de eersten! (officiële release is 7 juli)
Lees meer

casper_en_emma_op_safari_37070716_ps_1_s-low.jpg

Voorpremières Casper & Emma 1 + 2 + 3 + 6 JULI

Casper en Emma gaan naar Afrika! De moeder van Emma helpt haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Natuurlijk gaan opa en de trouwe knuffels mevrouw Konijn en Welpje ook mee! Ze vinden het spannend, maar hebben ook veel zin om alle wilde dieren te ontmoeten. Al snel raken Casper en Emma bevriend met Ann’s dochter Tiri en haar knuffel Schildpad. Als de twee beste vrienden mee mogen op safari, vinden ze een gevangen baby-leeuwtje en nemen hem mee naar Camp Eden. Ze noemen hem Leo. Maar het kleine welpje wil niets eten en daar is Emma bezorgd over. Ze denkt dat het komt omdat Leo zijn moeder mist. Daarom besluiten Casper en Emma naar haar op zoek te gaan. Lukt het Casper en Emma om Leo’s mama te vinden?

 

Lees meer

HeavenonEarth_poster.jpg

Happinez Cinema zaterdag 9 juli

Elke tweede zaterdag van de maand zie je bij Louis Hartlooper een echte Happinez-film of -documentaire. Gun jezelf een moment van bezinning en verwondering en laat je inspireren. 

Op zaterdag 9 juli hebben we een speciale editie. Dan zie je Heaven On Earth, het vervolg op veler lievelingsfilm As It Is In Heaven, die deze zomer in de bioscoop komt. Happinez-lezers kunnen hem al eerder zien tijdens deze exclusieve voorpremière.
Lees meer

absolutely_fabulous_the_movie_56174273_ps_1_s-low_(1).jpg

Voorpremière Absolutely Fabulous: The Movie zondag 17 juli

‘Sweetie, darlings! We’re back!’ Edina en Patsy van Absolutely Fabulous zijn terug en leven nog altijd vol mode, drank en glamour. Vanaf 21 juli zie je de Absolutely Fabulous: The Movie dagelijks bij Louis Hartlooper, maar op zondag 17 juli krijg jij de kans om de film al te zien!

 

Edina en Patsy beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. De film brengt Jennifer Saunders en Joanna Lumley weer samen als het iconische duo Edina en Patsy. Ook de rest van de originele cast keert terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder.

Lees meer