logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 25 april

THE STONES AND BRIAN JONES (NICK BROOMFIELD)

Aan de hand van onthullende interviews en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de Nick Broomfield hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones, één van de oprichters van The Rolling Stones, verdween in de schaduw van de geschiedenis.

 

Meer van The Rolling Stones? Op 24 april, 29 april & 1 mei wordt Gimme Shelter (1970) vertoond. Volg The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969.

LEES MEER

 

 

HYPNOSEN (ERNST DE GEER)

Millennialstel André en Vera doen mee aan een pitch wedstrijd om hun app te internationaliseren. Wanneer Vera van te voren onder hypnose gaat zodat ze kan stoppen met roken, verdwijnen langzaam al haar sociale remmingen.

 

Hypnosen is een droge satire die volgt in de voetsporen van Sick of Myself en The Worst Person in the World. Also screening in Springhaver with English subtitles.

LEES MEER

 

De nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


Poster for

Voorpremière: Challengers Op maandag 29 april om 21:15

Voormalig tenniskampioen, Tashi, is nu de coach van haar man en tenniskampioen Art, die een wat mindere periode doormaakt. Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen Patrick, zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi.

 

Challengers is een film van de visionaire regisseur Luca Guadagnino met Zendaya, Mike Faist en Josh O’Conner.

Lees meer

logo

Weekly Preview Elke woensdag om 14:00 in LHC and every Tuesday at 9.30PM in Springhaver (with English subtitles)

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14:00 and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9.30PM.

Lees meer

Poster for

Re-release: Gimme Shelter (1970) Op woensdag 24 april 16:30, maandag 29 april om 15:15 & woensdag 1 mei om 15:15

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway.

 

Lees meer

logo

Cinemaatjes: Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop Vanaf woensdag 24 april

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis.

Lees meer

Poster for

Special Release: Macbeth (Ralph Fiennes & Indira Varma) Op zaterdag 4 mei om 11:30, zondag 5 mei om 11:30 & woensdag 8 mei om 18:30

Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes en Olivier Award-winnaar Indira Varma schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth. Een meeslepend verhaal over hebzucht, moord, deceptie en bijgeloof. Er kleeft bloed aan de handen van een stel, gecorrumpeerd door hun meedogenloze lust voor macht. Eenmaal de grens over, is er geen weg meer terug. De film heeft een pauze en is Engels ondertiteld.

Lees meer

Poster for

Science & Fiction: Europa uitgedaagd Op dinsdag 14 mei om 18:45

De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. Op vier avonden laten LHC en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten.

 

In de geest van explicateur Louis Hartlooper houden verschillende experts/wetenschappelijke onderzoekers een korte inleiding bij iedere film. Na afloop van de film kun je met deze wetenschappelijke explicateurs in gesprek.

Lees meer