Log in
Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
dardennen-poster_klein.jpg

Nu dagelijks te zien in het Louis Hartlooper Complex: D'Ardennen

NRC over D'Ardennen: "Een diesel die langzaam op gang komt, maar dan naar een verwoestende finale maalt." (****)   

Een brutale inbraak gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer waar mogelijk te helpen maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth als een ongeleid projectiel z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

         

 

Lees meer
hitchcock.jpg

Beeldkabinett zaterdag 13 februari

Zaterdag 13 februari (15.00 uur) is er weer een nieuwe editie van Beeldkabinett. Het Beeldkabinett is een filmlezing met een knipoog, onder het genot van een drankje.  Een stukje gezelligheid en er ook nog iets van opsteken. In het Beeldkabinett kan het allemaal…

Lees meer
tumblr_inline_o0xee9dAB01sbsxdh_500.jpg

Voorpremière Hail, Caesar! De nieuwe film van de gebroeders Coen. zondag 14 februari

Op zondag 14 februari is er een speciale voorpremiére van de nieuwe film van de gebroeders Coen: Hail, Ceaser! De wereldpremière van hun nieuwe film Hail, Caesar! vindt een paar dagen eerder plaats in Berlijn waar de film het filmfestival Berlinale opent. Vanaf 18 februari vertonen wij de film in ons filmtheater. De film, die zich afspeelt in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood, heeft een enorme sterrencast bestaande uit onder anderen Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill en Frances McDormand. 

 

 

Lees meer
14561.jpg

Timeless Sunday - Una Giornata Particolare Zondag 14 februari

​In het kader van de klassieker reeks Timeless Sunday en het overlijden van de Italiaanse regisseur Ettore Scola vertonen we zijn klassieker Una Giornata Particolare uit 1977 op zondag 14 februari en Brutti, Sporchi e Cattivi uit 1976 op zondag 28 februari.

Lees meer
poster_amongst_friends.png

Amongst Friends maandag 15 februari

Maandag 15 februari om 21.15 uur is er weer een nieuwe editie van Amongst Friends. Een echte sneak-preview avond, maar dan met een persoonlijk tintje. Sinds oktober 2014 is Amongst Friends iedere derde maandag van de maand aanwezig in Louis Hartlooper Complex, met als host in Utrecht: niemand minder dan Vivienne van den Assem en The Village Coffee & Music.

 

'Het tofste is misschien wel dat veel onbekende bezoekers inmiddels vrienden zijn en steevast elke maand komen.' 

Lees meer
PKNU.jpg

PechaKucha Night Utrecht donderdag 25 februari

PechaKucha Night Utrecht geeft creatief Utrecht een podium om hun werk te delen met iedereen die geïnteresseerd is. Niemand minder dan onze eigen Jos Stelling is één van de 12 sprekers die over een project of werk vertellen, ieder in 20 slides van 20 seconden. Haal een drankje aan de bar, nestel je in een heerlijke rode bioscoopstoel en laat je verrassen door hele leuke, bijzondere sprekers. 

 

 

 

Lees meer
KnielenOpEenBedViolen_PosterDEF-20151231546.jpg

Knielen op een bed violen - Q&A met Jan Siebelink en Ben Sombogaart vrijdag 26 februari

Op vrijdag 26 februari komen Jan Siebelink en Ben Sombogaart naar Louis Hartlooper Complex om na afloop van defilm Knielen op een Bed Violen een Q&A te houden. Knielen op een bed violen is gebaseerd op de gelijknamige beststeller van Jan Siebelink uit 2005. De film van regisseur Ben Sombogaart gaat over een aangrijpende liefdesgeschiedenis en is een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Van de makers van De Storm, Brideflight en De Tweeling. 

 

Lees meer
oscars.1.jpg

6 Oscar genomineerde films in de categorie 'Beste Film' - nu te zien & verwacht

Zondag 28 februari worden in Los Angeles voor de 88ste keer de Acadamy Awards (Oscars) uitgereikt. We hebben een overzicht gemaakt van de genomineerde in de categorie 'Beste Film', die nu of binnenkort te zien zijn in ons theater.
Lees meer
ugly-dirty-and-bad-brutti-sporchi-e-cattivi.15616.jpg

Timeless Sunday - Brutti, Sporchi e Cattivi zondag 28 februari

​In het kader van de klassieker reeks Timeless Sunday en het overlijden van de Italiaanse regisseur Ettore Scola vertonen we zijn klassieker Una Giornata Particolare uit 1977 op zondag 14 februari en Brutti, Sporchi e Cattivi uit 1976 op zondag 28 februari.
Lees meer