Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
men_amp_chicken_52010052_ps_1_s-low.jpg

Vanaf nu dagelijks in het Louis Hartlooper Complex

Vanaf nu zie je dagelijks 2 nieuwe films bij ons. Allereerst Men & Chicken van regisseur Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples). Elias en Gabriel zijn twee totaal verschillende broers. Nadat hun vader overlijdt, ontdekken de mannen dat ze zijn geadopteerd. Samen vertrekken ze naar het afgelegen eiland Ork op zoek naar hun biologische vader. Omgeven door excentriekelingen ontdekken Elias en Gabriel er de waarheid over zichzelf en hun eigenaardige familie. Een hilarische, filosofische en absurdistische film.

Daarnaast draait vanaf nu ook Quand on a 17 ans, een krachtig drama van André Téchiné (L'Homme qu'on aimait trop). De 17-jarige Damien, zoon van een militair, woont bij zijn moeder in de Franse Alpen terwijl z'n vader op buitenlandse missie is. Op school wordt hij fysiek getreiterd door Tom, een geadopteerde jongen wiens moeder ernstig ziek is. De wederzijdse afkeer tussen Damien en Tom wordt een stuk complexer wanneer Damiens moeder besluit om Tom bij hen thuis onderdak te geven.

 

En zoals het onze première-donderdag betaamd, beiden vandaag te zien voor maar €6,-

Lees meer

schrijfcafe_lhc_2015.jpg

Schrijfcafé zaterdag 7 mei

Het schrijfcafe is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het schrijfcafe draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder schrijfcafe heeft een eigen thema.
Lees meer

midnight_special_15021525_ps_1_s-low.jpg

Midnight Special Voorpremière 8 mei

Aanstaande zondag om 21.30u kunnen jullie bij ons alvast de nieuwste film van regisseur Jeff Nichols komen kijken. Na zijn succes met de films Mud en Take Shelter bewijst hij met de sci-fi thriller Midnight Special wederom dat hij een van de meest fascinerende verhalenvertellers is van onze tijd. De film is naast bovennatuurlijk eveneens menselijk en provoceert in zijn genre.

Het verhaalt volgt vader Roy (Michael Shannon), die op de vlucht slaat om zijn zoon Alton te beschermen. Alton (Jaeden Lieberher) is een jongen met mysterieuze gaven die zelfs Roy niet begrijpt. Een verhaal dat het publiek meeneemt op een uiterst riskante reis van Texas naar de kust van Florida en waarin persoonlijke banden van liefde, vertrouwen, maar ook het lot worden uitgediept. 

Lees meer

bananapancakes4.jpg

Happinez Cinema zaterdag 14 mei

Vanaf mei kun je elke tweede zaterdag van de maand naar de bioscoop voor een echte Happinez-film of -documentaire. Gun jezelf een moment van bezinning en verwondering en laat je inspireren. Op zaterdag 14 starten we met Banana pancakes and the children of sticky rice een complex East-meets-West verhaal in een rijke en confronterende filmtaal.
Lees meer

poster_la_meglio_deel_1.jpg

Timeless Sunday - La Meglio Gioventù zondag 1 mei en 15 mei

In het kader van de klassiekerreeks Timeless Sunday vertonen we het eerste deel van La Meglio Gioventù op 1 mei. Op zondag 15 mei vertonen we deel 2. La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu.

 

Lees meer

grand-budapest-hotel.jpg

LHC Filmquiz woensdag 18 mei

Op woensdag 18 mei (20.00 uur) is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de pittige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem.

 

 

Lees meer

hitchcock.jpg

Beeldkabinett zaterdag 21 mei

Zaterdagmiddag 21 mei is er weer een BEELDKABINETT, een vermakelijke lezing van filmexpert Constant Hoogenbosch. In aanloop naar onze Bert Haanstra-zondag op 29 mei gaat hij het uitgebreid over dit Nederlandse filmicoon hebben. Aanvang 15.00 uur.
Lees meer

Science_Fiction_2016_webbeeld.jpg

Science & Fiction 2016: Doe het zelf!

De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij de film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek.

Onder de titel Science & Fiction: Doe het zelf! vertonen we dit jaar vier bijzondere films die je aan het denken zetten over ‘burgers aan het roer’.
Lees meer

U.jpg

Festival Utrecht over Utrecht -Liefde voor Utrecht zondag 26 juni

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur cinema- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht.
De tiende editie zal plaats vinden op zondagmiddag 26 juni 2016 in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. 

 

Voor de 10e editie van Utrecht over Utrecht verschijnt een lustrum boekje waarin bekende Utrechters hun liefde voor Utrecht verklaren. 
Herman van der Zandt, Ingmar Heytze, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Cees Grimbergen, Jeroen Wielaert, André van Duren, Bernard Tomlow, Manon Uphoff, Jos Stelling, Werry Crone, Jean van de Velde, Guido de Wijs en Ad van Liempt werken mee aan het boekje. Burgemeester Jan van Zanen heeft zijn voorwoord al geschreven!

Lees meer