Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
hell_or_high_water_94000132_ps_1_s-low.jpg

Nu te zien bij Louis Hartlooper Complex

La fille inconnue (Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne) is een Belgisch drama over de jonge, sociaal betrokken huisarts Jenny, die op zoek gaat naar de identiteit van een dood gevonden meisje. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld. La fille inconnue werd genomineerd voor Palme d'Or op het Cannes Film Festival 2016.

 

Genius (Michael Grandage) vertelt het verhaal van Max Perkins (Colin Firth), die in het New York in de jaren ‘20 als boekenredacteur grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede heeft. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe (Jude Law) op zijn bureau beland, is Max ervan overtuigd dat hij een nieuw literair genie heeft ontdekt.

 

Hell or High Water (David MacKenzie) is een moderne Western waarin de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) kleine lokale banken beginnen te overvallen wanneer ze hun ranch dreigen te verliezen. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt. Hell or High Water werd genomineerd voor Un Certain Regard Award op het Cannes Film Festival 2016.

 

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (Ron Howard) is een muziekdocumentaire waarin Oscarwinnende regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Apollo 13) op ontdekkingsreis gaat naar de liveoptredens van de The Beatles. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote concerten in uitverkochte stadions over de gehele wereld; van New York tot aan Melbourne en Tokyo.

 

Laatste week € 6,-: La danseuse

Lees meer

afficheCinekidLHC.jpg

Cinekid Festival: Uilenbal tot en met 23 oktober

De nieuwe familiefilm van Simone van Dusseldorp, Uilenbal, ging op 12 oktober in wereldpremière als openingsfilm van CineKid 2016. Nu draait de film een aantal keer per week binnen ons Hartloopertjes programma. Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die net is verhuisd en erachter komt dat het maken van nieuwe vrienden niet meevalt. Als ze op haar kamer muis Piepiep ontdekt en hem meeneemt op schoolkamp sluit Meral onverwachts vriendschap met drie kinderen uit haar klas. Een feel good familiefilm over vriendschap, dieren en avontuur in de natuur.

Lees meer

Wildeaardbeien.jpg

Psychoanalyse & Film: Wilde Aardbeien woensdag 26 oktober

Vanaf oktober starten we weer met de maandelijkse filmreeks Psychoanalyse & Film, met thema, inleiding door een deskundige en een nagesprek. Op woensdagavond 26 oktober vertonen we Ingmar Bergman’s klassieker Wilde Aardbeien (1957) met psychoanalytische inleiding door psychiater en psychoanalyticus Martin Willems.
Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 29 oktober, vrijdag 4 november, zaterdag 12 november

Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers 'Down to earth', die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Poster_LHC.jpg

Refuge, a Human Story: documentaire en expositie t/m 31 oktober

In oktober bieden wij ruimte aan het project "Refuge, a Human Story", bestaande uit een korte documentaire, een foto-expositie en een boek waarin vluchtelingen centraal staan. De foto-expositie is de hele maand te bezichtigen in onze foyer. De documentaire wordt op 3 en 31 oktober om 13:00 vertoond, met om 12:30 inloop en boekpresentatie. Alle onderdelen van het project zijn gratis toegankelijk.

Lees meer

VS.jpg

NUT: Presidentsverkiezing - kiezen uit twee kwaden, hoe doe je dat? zaterdag 5 november

Hoe kies je tussen twee kwaden? Door wie word je liever gebeten: de kat of de hond? Voor die ongelukkige vraag staat de Amerikaanse kiezer op 8 november. Want voor vele miljoenen Amerikanen is de stem op Clinton of Trump niet een positieve. Historicus en Amerikanist Maarten Zwiers en Amerikakenner en communicatie-adviseur Marco van den Doel nemen deze kwesties als leidraad tijdens de zesde lezing van de Nieuwe Utrechtse Tribune.

Lees meer

CrimeFestival5_Poster_700x1000mm_v3.jpg

Crime Festival zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november organiseert Lumière de 5e editie van het Crime Festival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Liefhebbers van Scandinavische series en crime series kunnen een hele dag genieten van een nieuwe lading aan ‘Nordic Noir’ op het grote doek. Naast de vele serie vertoningen is deze dag ook gevuld met ‘Q&A’ sessies met topacteurs en producenten en toelichtingen van schrijvers.
Lees meer

poster-baba-joon.jpg

SERET Israeli Film & TV festival on tour: Baba Joon zondag 6 november

Speciale vertoning van Israëlisch drama Baba Joon van regisseur Yuval Delshad, in het kader van het SERET Israeli Film & TV festival, dat van zaterdag 5 t/m woensdag 9 november plaatsvindt in Amstelveen. De film geeft een interessant beeld van een onbekende cultuur binnen de Israelische samenleving en vertelt een familieverhaal in prachtige cinematografie. Baba Joon was de Israëlische Oscarinzending en won de Ophir award voor beste film.

Lees meer

MtMposternovember.jpg

Movies that Matter On Tour: Les Chevaliers Blancs maandag 7 november

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 18 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in Louis Hartlooper Complex. De vertoning is gecombineerd met een inleiding of nagesprek met uiteenlopende gasten. Tijdens deze tweede editie van dit jaar vertonen we het Frans-Belgische drama Les Chevaliers Blancs van regisseur Joachim Lafosse. De film is gebaseerd op de affaire L’Arche de Zoé, waarbij een Franse humanitaire organisatie in 2007 haar status misbruikte om kinderen weg te plukken uit Tsjaad ten behoeve van Franse adoptieouders. Na de voorstelling is er een nagesprek met professor René Hoksbergen, die al jaren actief is in het adoptieveld.

Lees meer

Filmcafe_raamposter_12_november_2016.jpg

Film Café zaterdag 12 november

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

BIDB_Okt_2016_Flyer_FINAL_2.jpg

Boeddha in de Bios: Paths of the Soul zaterdag 19 november

Culture of Tibet presenteert in samenwerking met Louis Hartlooper Complex en Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling: Boeddha in de Bios. We starten de middag met de vertoning van Paths of the Soul, een film van regisseur Zhang Yang die de grenzen tussen speelfilm en documentaire doet vervagen. Het is één van de meest meeslepende en tot nadenken stemmende pelgrimstochten uit de filmgeschiedenis. Na de filmvertoning is de Tibetaanse authentieke meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal aanwezig om te vertellen over het belang en de waarde van vertrouwen, een van de inspirerende thema’s uit de film.

Lees meer