Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
strike_a_pose_26006467_ps_1_s-low_(2).jpg

Vanaf donderdag in Louis Hartlooper Complex

In 1990 worden zeven jonge dansers – zes homo, één hetero - door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent. Vanaf 26 mei bij Louis Hartlooper Complex. 

 

Premièrefilms zie je op donderdag altijd voor 6 euro.

Lees meer

love_amp_friendship_20000379_ps_1_s-low_(1).jpg

Love & Friendship - iedereen in kostuum gratis toegang! zaterdag 28 mei

Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Louis Hartlooper Complex heeft een speciale vertoning voor dit mooie kostuumdrama, iedereen die in kostuum komt krijgt gratis toegang tot de film! En om het extra bijzonder te maken is er gratis thee en zijn er scones. 

Lees meer

Haanstra_Bert.jpeg

Timeless Sunday: 100 jaar Bert Haanstra zondag 29 mei

Op 31 mei 1916 werd de wereldberoemde Nederlandse regisseur Albert Haanstra geboren in het Overijsselse Espelo. Om hem te eren staat de Timeless Sunday 29 mei heel de dag in het teken van Bert Haanstra. De volgende voorstellingen en evenementen staan op het programma:

Lees meer

elle_60082426_ps_1_s-low_(1).jpg

Voorpremière Elle - de nieuwste film van Paul Verhoeven

Op dinsdag 31 mei zie je als eerste bij Louis Hartlooper Complex Elle. Elle is een Frans-Duitse film, geregisseerd door Paul Verhoeven, gebaseerd op het boek Oh… van Philippe Djian. De film dingt tijdens het filmfestival van Cannes mee naar een Gouden Palm.

 

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Lees meer

Turks.jpg

Rode Tulp Film Festival on tour

Het Rode Tulp Film Festival start op vrijdag 27 mei in LanterenVenster Rotterdam. Na Rotterdam is het festival te bezoeken in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg. Op woensdag 1 juni doet het festival Louis Hartlooper Complex aan met de films Mavi bisiklet en Sakli.

 

 

Lees meer

FLYER.jpg

Belgisch Film Festival 9 tot met 12 juni

Het Belgisch Film Festival, een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex, brengt je in aanraking met verrassende en prikkelende lange en korte films en televisieseries, en toont de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. Het festival vindt plaats van 9 tot en met 12 juni. 

Lees meer

Science_Fiction_2016_webbeeld.jpg

Science & Fiction 2016: Doe het zelf!

De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij de film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek.

Onder de titel Science & Fiction: Doe het zelf! vertonen we dit jaar vier bijzondere films die je aan het denken zetten over ‘burgers aan het roer’.
Lees meer

the_red_turtle_51000107_ps_1_s-low.jpg

Voorpremière THE RED TURTLE met Q&A Michael Dudok De Wit 21 juni om 19u

Het Holland Animation Film Festival en het LHC presenteren op 21 juni een bijzondere voorpremière van The Red Turtle, Het langverwachte langefilmdebuut van Michaël Dudok de Wit in samenwerking met de beroemde Japanse productiemaatschappij Ghibli. Het beloofd bijzondere avond te worden met na afloop van de film natuurlijk een uitgebreid nagesprek met Michaël Dudok de Wit. Hij heeft bijna tien jaar aan de film gewerkt en vertelt (en vertoont) een schat aan ervaringen en allerlei wetenswaardigheden van achter de schermen.
Lees meer

U.jpg

Festival Utrecht over Utrecht -Liefde voor Utrecht zondag 26 juni

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur cinema- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht.
De tiende editie zal plaats vinden op zondagmiddag 26 juni 2016 in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. 

 

Voor de 10e editie van Utrecht over Utrecht verschijnt een lustrum boekje waarin bekende Utrechters hun liefde voor Utrecht verklaren. 
Herman van der Zandt, Ingmar Heytze, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Cees Grimbergen, Jeroen Wielaert, André van Duren, Bernard Tomlow, Manon Uphoff, Jos Stelling, Werry Crone, Jean van de Velde, Guido de Wijs en Ad van Liempt werken mee aan het boekje. Burgemeester Jan van Zanen heeft zijn voorwoord al geschreven!

Lees meer